Αρχές του 2025 οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες και η σταδιακή μίσθωση αποθηκών στο logistics park των HIG / Streem Global στον Ασπρόπυργο

Σε φάση αδειοδότισης βρίσκεται η δημιουργία του logistics park των HIG / Streem Global στον Ασπρόπυργο.

Του Φώτη Φωτεινού

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Inventio Group και της Streem Global, Κωνσταντίνος Μπήτρος, οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες του logistics park θα

ξεκινήσουν στις αρχές του 2025 και σταδιακά, θα πραγματοποιείται η παράδοση των αποθηκών.

Το logistics park της Streem Global στον Ασπρόπυργο ονομάζεται Hull Logistics Park και αποτελεί μια επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένου του κόστους του φορητού εξοπλισμού.

Εκτείνεται σε μια έκταση 291 στρεμμάτων και περιλαμβάνει τη δημιουργία αποθηκών 180.000 τ.μ. και 20.000 τ.μ. συνοδών χώρων, με δυνατότητα μεταποιητικών δράσεων.

Στις υποδομές που θα δημιουργηθούν περιλαμβάνονται χώροι γραφείων, εστίασης και υγειονομικής υποστήριξης (κλινική), ξενοδοχειακή μονάδα, καθώς και χώροι υποστηρικτικών λειτουργιών.

Στους κύριους χώρους (Α+Β τμήμα) προβλέπεται η κατασκευή 4 αποθηκών εμβαδού 122,7 χιλ. τ.μ., γραφείων επιφάνειας 14.000 τ.μ., 4 γραφείων αποθηκών έκτασης 10,7 χιλ. τ.μ., χώρων φιλοξενίας οδηγών (1.400 τ.μ.), εστιατορίου (1.000 τ.μ.), 2.416 θέσεων στάθμευσης σε έκταση 60,4 χιλ. τ.μ., η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις οροφές των αποθηκών συνολικής ισχύος 175.200 Mwh και λιμένας πρόσδεσης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Για την ένωση των δύο τμημάτων θα κατασκευαστεί γέφυρα.

Η έκταση έχει μέτωπο στον κόλπο της Ελευσίνας, με δυνατότητα δημιουργίας προβλήτα πρόσδεσης πλοίων, με τα αντίστοιχα λιμενικά έργα και τις απαραίτητες υποδομές για την φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων μέσω θαλάσσης.

Επίσης, στα βόρεια, η έκταση συνορεύει με τη σιδηροδρομική γραμμή Θριάσιο – Νέο Ικόνιο, δηλαδή με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η άμεση μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε χώρες της Ευρώπης.

Το ακίνητο περιήλθε στην κατοχή της Streem Development, στη βάση της διαδικασίας εξυγίανσης της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ, με ανταλλαγή και ταυτόχρονη διαγραφή δανείων άνω των 150 εκατ., γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τη διάσωση της εταιρίας και τη συνέχιση της δραστηριότητας του χαλυβουργείου του Βόλου.

Το άρθρο Αρχές του 2025 οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες και η σταδιακή μίσθωση αποθηκών στο logistics park των HIG / Streem Global στον Ασπρόπυργο εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
arches-tou-2025-oi-kyries-kataskevastikes-ergasies-kai-i-stadiaki-misthosi-apothikon-sto-logistics-park-ton-hig--streem-global-ston-aspropyrgo.htm
Τυχαία Θέματα