Παραδίδεται προς χρήση, στις 10 Μαΐου, ο νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός Ζεφυρίου

Δίνεται προς χρήση στο επιβατικό κοινό, από τις 10 Μαΐου, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Ζεφυρίου, ο οποίος χωροθετείται επί της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Αθηνών –Κορίνθου μεταξύ του Σ.Κ.Α και του Σ.Σ. Λιοσίων.

Πρόκειται για σιδηροδρομικό σταθμό που κατασκευάσθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ, εντός υπάρχουσας κατασκευής cut & cover της Αττικής Οδού και αποτέλεσε αυτοτελές τεχνικό αντικείμενο του έργου:

«Κατασκευή Β΄ Λειτουργικής Φάσης Συγκροτήματος Θριασίου και κατασκευή Σ.Σ. Ζεφυρίου» (Α.Σ. 541/13).

Οι κατασκευές στο Σιδηροδρομικό Σταθμό (Σ.Σ.) Ζεφυρίου διακρίνονται σε πέντε ομάδες:

-Η αποβάθρα (με τους βοηθητικούς της χώρους και τον υπόγειο Η/Μ χώρο σε τμήμα της), τα κλιμακοστάσια ανόδου και τα φρεάτια των ανελκυστήρων με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα

-Τα στέγαστρα κάλυψης των δύο χώρων εισόδου στον σταθμό και τα εξωτερικά και εσωτερικά τοιχώματα αυτών με μεταλλικό φέροντα οργανισμό.

-Οι πρόσθετοι έξοδοι διαφυγής προς τα άκρα της σήραγγας με εκσκαφή και επανεπίχωση (cut & cover), μέσω διαδρόμων παράλληλων προς τις σιδηροδρομικές γραμμές και εξωτερικών κλιμακοστασίων προς την επιφάνεια στα μέτωπα του cut & cover.

-Οι κατασκευές και καλύψεις διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου των εισόδων.

-Οι Η/Μ εγκαταστάσεις.

Ο σταθμός παραδόθηκε στον Ο.Σ.Ε. από την ΕΡΓΟΣΕ τον Ιούλιο του 2017.

The post Παραδίδεται προς χρήση, στις 10 Μαΐου, ο νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός Ζεφυρίου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα