Σχεδόν 34% περισσότερες πτήσεις από τις κινεζικές αεροπορικές τη νέα σεζόν σε σχέση με τον Covid

Συνολικά 96.651 εμπορευματικές και επιβατικές πτήσεις την εβδομάδα θα πραγματοποιούν, την επερχόμενη χειμερινή και ανοιξιάτικη σεζόν, οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με το Xinhua, τα στοιχεία δόθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας (CAAC), η οποία τόνισε ότι οι πτήσεις αυτές είναι αυξημένες κατά 33,95% έναντι της περιόδου 2019-2020.

Παράλληλα, το διάστημα 29 Οκτωβρίου 2023

έως 30 Μαρτίου του 2024, θα ανοίξουν 516 νέα δρομολόγια εσωτερικού, παρέχοντας 7.202 πτήσεις κάθε εβδομάδα.

Όσον αφορά στις διεθνείς πτήσεις, 150 αεροπορικές εταιρείες εσωτερικού και εξωτερικού σχεδιάζουν την υλοποίηση 16.680 πτήσεις την εβδομάδα, πετώντας σε συνολικά 68 χώρες του εξωτερικού.

«Λαμβάνοντας ως παράδειγμα το αεροδρόμιο του Πεκίνου, σχεδιάζουμε να προσθέσουμε νέα δρομολόγια σε προορισμούς όπως το Σαν Φρανσίσκο και το Μπακού και να αυξήσουμε τη συχνότητα των πτήσεων σε προορισμούς όπως η Φρανκφούρτη, το Λονδίνο και το Παρίσι», δήλωσε ο He Yawei, αξιωματούχος του Operations Control Center του αεροδρομίου.

Ο Liang Nan, διευθυντής του Τμήματος Μεταφορών της CAAC, δήλωσε ότι η Υπηρεσία «θα συνεχίσει να βελτιστοποιεί τη δομή διαδρομών και πτήσεων», ενώ ενθάρρυνε τόσο τις κινεζικές όσο και τις ξένες αεροπορικές «να επαναλάβουν τις διεθνείς πτήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η διεθνής οικονομική και εμπορική συνεργασία».

Το άρθρο Σχεδόν 34% περισσότερες πτήσεις από τις κινεζικές αεροπορικές τη νέα σεζόν σε σχέση με τον Covid εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
schedon-34-perissoteres-ptiseis-apo-tis-kinezikes-aeroporikes-ti-nea-sezon-se-schesi-me-ton-covid.htm
Τυχαία Θέματα