Sniper: Η Ελλάδα στη Κροατία μέσω Mellon και η «εισαγώμενη» καινοτομία στο Ελληνικό

– Η Mellon παρούσα με λύσεις και στο Ζαντάρ
– Εργαλείο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων για οφειλές στο Δημόσιο
– Πως αναπτύσσουν και εισάγουν καινοτομία οι κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες διεθνώςΗ Mellon παρούσα με λύσεις και στο Ζαντάρ

Τις πλέον πρόσφατες τεχνολογικές, μα και business εξελίξεις που εστιάζονται στον ευρύτερο τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με κύρια

έκφανση στο banking, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στελέχη του Ομίλου Mellon προ ημερών στο Ζαντάρ της Κροατίας, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του Smart Card Conference 2023, εκεί.

Ουσιαστικά, τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν τα offerings της σε επίπεδο τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς των payments, του μετασχηματισμού των τραπεζικών δικτύων, της απόκτησης εμπόρων κ.ο.κ.

Η Mellon, η οποία ιδρύθηκε το 1994, αποτελεί σήμερα έναν κορυφαίο πολυεθνικό όμιλο που διαθέτει γραφεία στην Αθήνα, σε μια σειρά από χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, την Κύπρο και την Τουρκία.

Το προφίλ της Mellon δεν εξαντλείται στην παροχή λύσεων και υπηρεσιών, αλλά περιλαμβάνει μια ολιστική προσέγγισή για την διασφάλιση πραγματικής αξίας, με την ταυτόχρονη μεταμόρφωση των επιχειρήσεων-πελατών της, βελτιώνοντας τη λειτουργική τους αποτελεσματικότητα και ενισχύοντας τον βαθμό ανταγωνιστικότητάς τους.

Η εταιρεία εκπροσωπεί σήμερα ορισμένους από τους κορυφαίους προμηθευτές της διεθνούς ΙΤ αγοράς, όπως λ.χ. οι Ingenico, Gemalto, Thales, Genesys, Fiserv και NEC, μέσω των οποίων σχεδιάζει και προσφέρει προσαρμοσμένες λύσεις λογισμικού και τεχνική υποστήριξη προστιθέμενης αξίας που διαμορφώνουν το τοπίο πληρωμών.

Παράλληλα, η Mellon συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παρόχων εμπειρίας πελατών σε όλα τα κανάλια, καλύπτοντας τόσο εισερχόμενες, όσο και εξερχόμενες καμπάνιες μέσω παραδοσιακών και ψηφιακών καναλιών σε δύο βασικούς τομείς: Τηλεμάρκετινγκ και υποστήριξη πελατών, μαζί με ένα ευρύ φάσμα συμπληρωματικών υπηρεσιών.

Επιπροσθέτως, η Mellon προσφέρει υπηρεσίες Business Process Management (BPM) για την κάλυψη των συνεχώς μεταβαλλόμενων αναγκών διαφόρων βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των ασφαλίσεων και του λιανικού εμπορίου.

Εργαλείο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων για οφειλές στο Δημόσιο

Ανοικτό διαγωνισμό για το έργο με τίτλο: «Ανάπτυξη Πληροφοριακού Συστήματος της Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης» διενεργεί η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος της Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης το οποίο θα περιλαμβάνει μια κεντρική βάση δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς από φορείς του Δημόσιου τομέα και μια ενιαία κλίμακα αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας για την παραγωγή και χορήγηση πιστοληπτικής βαθμολόγησης στα φυσικά και νομικά πρόσωπα σε σχέση με οφειλές τους προς το Δημόσιο.

Η πιστοληπτική βαθμολόγηση για φυσικά και νομικά πρόσωπα θα παράγεται από το πληροφοριακό σύστημα μέσω της επεξεργασίας, με αυτοματοποιημένη διαδικασία, των δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς που αντλούνται από τους φορείς του δημόσιου τομέα με τη χρήση αλγορίθμου.

Μάλιστα, το εν λόγω πληροφοριακό σύστημα αναμένεται να διαλειτουργεί με σειρά από άλλα ηλεκτρονικά συστήματα (δημόσια και ιδιωτικά, όπως λ.χ. η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ), με σκοπό την ανταλλαγή βαθμολογιών πιστοληπτικής ικανότητας και τη δημιουργία ενιαίας βαθμολόγησης για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων.

Θα πρέπει να τονιστεί πως τα κύρια μέρη του πληροφοριακού συστήματος είναι η βάση δεδομένων της οικονομικής συμπεριφοράς και ο αλγόριθμος για την επεξεργασία με αυτοματοποιημένη διαδικασία των δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς που θα αντλούνται από τους φορείς του δημόσιου τομέα.

Έτσι, λοιπόν, στη βάση δεδομένων θα αποθηκεύονται ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά από γενικές πληροφορίες, οφειλών, οικονομικής συμπεριφοράς καθώς και πληροφορίες ταυτοποίησης του υποκειμένου, μέχρι στοιχεία οφειλών των φορέων του δημοσίου, αλλά και πιστοληπτικές βαθμολογήσεις που παράγονται από το σύστημα. Το εν λόγω σύστημα θα πρέπει να μπορεί να υλοποιεί την διαλειτουργικότητα για την άντληση των δεδομένων, να αποθηκεύει δεδομένα, να παράγει και χορηγεί πιστοληπτική βαθμολόγηση στα φυσικά και νομικά πρόσωπα, να ανταλλάσσει πιστοληπτικές βαθμολογίες, να υλοποιεί υπηρεσίες ηλεκτρονικής πύλης κ.ά.

Επιπλέον, στο έργο περιλαμβάνονται υπηρεσίες όπως μεταφορά τεχνογνωσίας/εκπαίδευση στελεχών, δοκιμαστική και πιλοτική λειτουργία του συστήματος, εγγύηση και συντήρηση και τεχνική υποστήριξη του συστήματος.

Σε ότι αφορά το αντικείμενο της σύμβασης για το έργο, περιλαμβάνονται μια σειρά από υπηρεσίες, όπως λ.χ. η Μελέτη Εφαρμογής Συστήματος, η Προμήθεια Λογισμικού & Αδειών Χρήσης, οι υπηρεσίες Ανάπτυξης Εφαρμογών & Ψηφιακών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης Αλγορίθμου Πιστοληπτικής Ικανότητας, Άντλησης Δεδομένων, Δοκιμαστικής, Πιλοτικής & Παραγωγικής Λειτουργίας, Δημοσιότητας & Ευαισθητοποίησης, Εκπαίδευσης, Εγγύησης Καλής Λειτουργίας, καθώς επίσης Συντήρησης και Τεχνικής Υποστήριξης.

Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ορίζεται σε €2.337.703 δίχως ΦΠΑ, (προϋπολογισμός με ΦΠΑ: 2.898.751,72 ευρώ), με την χρονική διάρκεια της σύμβασης να ορίζεται σε 21 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ελέγχου και παραλαβής παραδοτέων. Σημειώνεται πως το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες έχει οριστεί η Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023.

Πως αναπτύσσουν και εισάγουν καινοτομία οι κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες διεθνώς

Σε μια κίνηση ενδεικτική της καινοτομικής προσέγγισης και του Forward Thinking που την διακρίνει προχώρησε προ μερικών ημερών η Mace. Πρόκειται για παγκόσμια εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης, συμβουλευτικής, κατασκευής και διαχείρισης για κτιριακά έργα και εν γένει έργα υποδομών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εάν δεν σας θυμίζει κάτι το συγκεκριμένο brand name, σημειώνεται πως πρόσφατα η κοινοπραξία Mace και Jacobs ανέλαβε καθήκοντα γενικού συμβούλου Διαχείρισης Έργου και συμβούλου Διαχείρισης Κτιριακών Έργων από την «Ελληνικό ΑΕ», θυγατρική της Lamda Development, για την ανάπλαση του έργου του Ελληνικού.

Η Mace, που εδρεύει στο Λονδίνο και απασχολεί περισσότερους από 6.000 εργαζομένους, έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 1,8 δισ. στερλίνες.

H εν λόγω κοινοπραξία θα διαχειριστεί το συνολικό έργο και θα ηγηθεί της διαχείρισης των κτιριακών έργων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν εμβληματικές κατασκευές όπως τον πρώτο ουρανοξύστη κατοικιών στην Αθήνα, ένα εμπορικό κέντρο-τοπόσημο, πολυτελείς εμπορικούς χώρους και σύγχρονους χώρους γραφείων.

Η Mace, λοιπόν, ανακοίνωσε πρόσφατα πως διόρισε επικεφαλής του Ομίλου Digital Engineering της. Πρόκειται για ένα στέλεχος που διαθέτει 25ετή εμπειρία στον εν γένει κατασκευαστικό κλάδο και έχει επιβλέψει την ανάπτυξη και την εφαρμογή πρωτοποριακής τεχνολογίας για τη βελτίωση των διαδικασιών σε μια σειρά από κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, διεθνώς.

Ο συγκεκριμένος επικεφαλής κατείχε – μεταξύ άλλων – θέσεις Senior Digital Delivery Director για την Red Sea Global, Managing Director της DoubleD.io, Επικεφαλής Digital για την Arcadis και Διευθυντής Παράδοσης Ψηφιακών Project στην AECOM, κατά το εγγύς παρελθόν.

Το χρονικό σημείο της συγκεκριμένης κίνησης από μέρους της Mace θεωρείται ως καίριο σε ότι αφορά στην υλοποίηση των επιχειρηματικών της στρατηγικών, αλλά και της συνεπακόλουθης ψηφιοποίησης του τομέα του δομημένου περιβάλλοντος. Κι αυτό, καθώς αναπτύσσεται και εφαρμόζεται νέα τεχνολογία φέρνοντας μαζί της την ανάγκη για εργατικό δυναμικό που θα διακρίνεται από ένα νέο σύνολο δεξιοτήτων.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ομίλου Digital Engineering της Mace θα έχει υπό την ευθύνη του την προώθηση της ψηφιακής ατζέντας της εταιρείας και την υιοθέτηση τεχνολογικής καινοτομίας για την ενίσχυση της παροχής αξίας για τους πελάτες της.

Φαντάζομαι πως δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε κάτι το αντίστοιχο εντός των συνόρων, σε κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς -μάλλον- αποτελεί χάσιμο χρόνου, ε;

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-i-ellada-sti-kroatia-mellon-kai-i-eisagomeni-kainotomia-sto-elliniko.htm
Τυχαία Θέματα