Ρυθμίσεις για διευκόλυνση των διεθνών οδικών εμπορευματικών μεταφορών Ελλάδας – Ουκρανίας

Ρυθμίσεις προς διευκόλυνση των διεθνών οδικών εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ Ελλάδας – Ουκρανίας, περιλαμβάνει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στην Ουκρανία στον κλάδο.

Η εγκύκλιος

Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στην Ουκρανία στον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών και σε συνέχεια των σχετικών εγγράφων (1) και (2), σας γνωστοποιούμε τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Α. Από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης, επιτρέπεται η εκτέλεση διμερών και transit

μεταφορών εμπορευμάτων εντός της χώρας, από επιχειρήσεις εγκατεστημένες στην Ουκρανία, χωρίς έντυπο άδειας διέλευσης που προβλέπεται στη Συμφωνία Οδικών Μεταφορών Ελλάδας – Ουκρανίας (11 Νοεμβρίου 1996) η οποία κυρώθηκε με το ν. 2506/1997 (ΦΕΚ.119/Α/11-6-1997).

Β. Από 10 Μαρτίου 2022, παρατείνεται η ισχύς των πιστοποιητικών τεχνικού ελέγχου, τα οποία αποτελούν συνοδευτικά έγγραφα των αδειών ΕΔΥΜ, για μηχανοκίνητα οχήματα και ρυμουλκούμενα των ουκρανικών μεταφορικών επιχειρήσεων, τα οποία έχουν λήξει από την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Γ. Από 25 Μαρτίου 2022, οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι εγκατεστημένες στην Ουκρανία, απαλλάσσονται από την υποχρέωση, σύμφωνα με το άρθρο 3.16 του οδηγού χρήσης των αδειών ΕΔΥΜ, ύστερα από 3 έμφορτα ταξίδια εκτός της χώρας εγκατάστασής τους να επιστρέφουν στη χώρα εγκατάστασης.

Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

The post Ρυθμίσεις για διευκόλυνση των διεθνών οδικών εμπορευματικών μεταφορών Ελλάδας – Ουκρανίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα