Ανακοινώθηκε και επίσημα: Ο όμιλος CMA CGM εξαγοράζει τη GEFCO

Μετά τις φημολογίες της προηγούμενης εβδομάδας, ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο ναυτιλιακός όμιλος CMA CGM εξαγοράζει σχεδόν το 100% της GEFCO.

Το deal υπόκειται υπό την έγκριση των Αρχών Ανταγωνισμού, ωστόσο, στο πλαίσιο ειδικής διαδικασίας, η Κομισιόν έδωσε το «ok» στην CMA CGM να αποκτήσει άμεσα το κεφάλαιο της GEFCO,

εν αναμονή της τελικής έγκρισης που θα γίνει τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πηγές του ναυτιλιακού κολοσσού, η εξαγορά θα ενισχύσει το φάσμα των υπηρεσιών logistics που παρέχει η CEVA Logistics, θυγατρική logistics της CMA CGM, στους πελάτες της, ειδικά στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σχολιάζοντας την εν λόγω εξέλιξη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου CMA CGM, Rodolphe Saadé, είπε: «Η εξαγορά της GEFCO αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα στη στρατηγική ανάπτυξής μας και ενισχύει τη θέση μας ως παγκόσμιου παράγοντα στις μεταφορές και τα logistics.

Με την GEFCO, η θυγατρική μας CEVA θα καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στην εφοδιαστική αλυσίδα αυτοκινήτων, έχοντας πρόσφατα βελτιώσει τις δυνατότητές της στα e-commerce logistics με την εξαγορά της Ingram Micro CLS. Δημιουργούμε έναν Γάλλο leader για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο».

Να σημειωθεί ότι, η GEFCO, με έδρα τη Γαλλία, ελέγχονταν κατά 75% από τους κρατικούς Ρωσικούς Σιδηροδρόμους (RZD), στην οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις όταν ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία.

Ιδρύθηκε το 1949 με την επωνυμία “Les Groupages Express de Franche-Comté” (GEFCO). Σήμερα, κατέχει σημαντική θέση στην εφοδιαστική οχημάτων, ενώ αποτελεί έναν από τους 10 παγκόσμιος εταίρος σε λύσεις multimodal εφοδιαστικής αλυσίδας. Διαθέτει ένα δίκτυο που εκτείνεται σε 47 χώρες και απασχολεί περίπου 11.500 υπαλλήλους παγκοσμίως, – με περισσότερους από 2.500 από αυτούς στη Γαλλία.

Β. Βεγιάζη

The post Ανακοινώθηκε και επίσημα: Ο όμιλος CMA CGM εξαγοράζει τη GEFCO appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα