Ψηφίστηκε η τροπολογία για το Fuel Pass 2. Οι δικαιούχοι και το ποσό επιδότησης

Κατά πλειοψηφία από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ψηφίσθηκε επί της Αρχής και στο σύνολο το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας» από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το σχέδιο επί της Αρχής και στο σύνολό του καταψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών

για το “Fuel Pass 2” ψηφίσθηκε από όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 που τάχθηκαν με το «παρών».

To ποσό της επιδότησης

Η επιδότηση για αυτοκίνητο ανέρχεται στο ποσό των 65 ευρώ στην ηπειρωτική περιοχή και φθάνει τα 80 ευρώ για όσους χρησιμοποιήσουν ψηφιακή κάρτα, για το τρίμηνο (65 ευρώ χωρίς κάρτα, έναντι 40 που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 45 ευρώ που ίσχυε με κάρτα).

Για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή, η επιδότηση για τους τρεις μήνες, λαμβάνοντας υπόψη επιπλέον ενίσχυση 15 ευρώ για όσους χρησιμοποιήσουν κάρτα, ανέρχεται σε 100 ευρώ.

Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών, η επιδότηση, λαμβάνοντας υπόψη επιπλέον ενίσχυση 15 ευρώ για όσους χρησιμοποιήσουν κάρτα, ανέρχεται σε 60 ευρώ σε ηπειρωτική περιοχή και 70 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.

Οι δικαιούχοι

Κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 ύψους 30.000 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας και με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ.

The post Ψηφίστηκε η τροπολογία για το Fuel Pass 2. Οι δικαιούχοι και το ποσό επιδότησης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα