Προκηρύχτηκε ο μεγάλος διαγωνισμός της ΟΣΥ για την προμήθεια καυσίμων, ύψους 110 εκατ. ευρώ

Προκηρύχτηκε ο μεγάλος διαγωνισμός της ΟΣΥ για τη προμήθεια καυσίμων, ύψους 110 εκατ. ευρώ (πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ).

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Ο διαγωνισμός αναφέρεται στην προμήθεια 68.750.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης και 694.444 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης, προϋπολογισθείσας

συνολικής δαπάνης 110.916.666 ευρώ για χρονικό διάστημα δύο ετών, με δικαίωμα μονομερούς παράτασης ενός έτους, αν δεν έχει εξαντληθεί η ποσότητα και ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 110.916.666 ευρώ, 110.000.000 ευρώ πετρέλαιο κίνησης και 916.666 ευρώ πετρέλαιο θέρμανσης, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ.

Η εταιρεία δύναται να διαφοροποιεί την κατανομή της ποσότητας μεταξύ πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης κατά την διάρκεια της σύμβασης, αναλόγως των αναγκών της.

Επίσης, διατηρεί το δικαίωμα να κατακυρώσει την σύμβαση για ολόκληρη ή μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα κατά ποσοστό στα εκατό, και έως ποσοστού 50%.

Το συγκεκριμένο δικαίωμα ασκείται εφόσον το κατακυρωθέν ποσό δεν ξεπερνά την προϋπολογισθείσα δαπάνη και μέχρι του ύψους εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

Η λήξη προθεσμίας της ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών ορίστηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και η αποσφράγιση στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο διαγωνισμός είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την ΟΣΥ, καθώς το κόστος καυσίμων αποτελεί ένα από τα κυριότερα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας.

Μάλιστα, η άνοδος των τιμών των καυσίμων «συμπιέζει» και τα οικονομικά αποτελέσματά της.

The post Προκηρύχτηκε ο μεγάλος διαγωνισμός της ΟΣΥ για την προμήθεια καυσίμων, ύψους 110 εκατ. ευρώ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα