Το «τέλος» των εισιτηρίων των 9,99 ευρώ ανήγγειλε ο CEO της Ryanair

Η Ryanair δεν θα προσφέρει χαμηλούς ναύλους για αρκετά χρόνια, μετά το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Michael O’Leary.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο χαμηλότερο άκρο της αγοράς, οι πραγματικά φθηνοί διαφημιστικοί ναύλοι μας — οι ναύλοι του 1 ευρώ, οι ναύλοι των 0,99 ευρώ, ακόμη και οι ναύλοι των 9,99 ευρώ — νομίζω ότι δεν θα δείτε αυτούς τους ναύλους για τα επόμενα χρόνια», είπε σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο

O’Leary εκτίμησε ότι ο μέσος ναύλος του ιρλανδικού αερομεταφορέα θα αυξηθεί σε περίπου 50 ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια από περίπου 40 ευρώ το 2021.

«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πετούν συχνά. Αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα γίνουν πολύ πιο ευαίσθητοι στις τιμές», σχολίασε.

Οι αεροπορικές εταιρείες βλέπουν ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης επιβατών από τότε που οι χώρες άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω COVID-19.

Όμως «αγωνίζονται» να προσλάβουν προσωπικό, αφού απέλυσαν χιλιάδες εργαζομένους στο απόγειο της πανδημίας το 2020, καθώς τα lockdown καθήλωναν τα αεροπλάνα.

Ενώ πολλοί εργαζόμενοι έχουν βρει δουλειά σε άλλους τομείς, ο O’Leary κατηγόρησε ξανά το Brexit, λέγοντας στο BBC ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποδείχτηκε «καταστροφή για την ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων».

The post Το «τέλος» των εισιτηρίων των 9,99 ευρώ ανήγγειλε ο CEO της Ryanair appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα