Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για 300 αστικά λεωφορεία στην Αθήνα με leasing. Αρχές του έτους η κυκλοφορία τους

Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια με leasing 300 αστικών λεωφορείων, τα οποία αναμένεται να βγουν στους δρόμους της Αθήνας στις αρχές του νέου έτους , ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη Τύπου.

Τα λεωφορεία θα είναι ηλικίας έως 10 ετών, η μίσθωση θα αφορά 3ετή διάρκεια, με προϋπολογισμό 50 εκατ.

ευρώ.

Η τακτική και προληπτική συντήρηση θα γίνεται εντός της ΟΣΥ. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής για τις εταιρείες αφορούν κυρίως τη συνάφεια με τη δραστηριότητα, με αποτέλεσμα η συμμετοχή να εκτιμάται ότι θα είναι μεγάλη.

«Σήμερα, σας ανακοινώνω ότι βρίσκεται στον αέρα, σε χρόνο ρεκόρ, ο διαγωνισμός για την προμήθεια με leasing 300 σύγχρονων λεωφορείων, που θα ενισχύσουν άμεσα τον στόλο της ΟΣΥ και στις αρχές του νέου έτους πιστεύουμε ότι θα είναι στους δρόμους της Αθήνας.

Μαζί με τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ και τις προσλήψεις με διαδικασίες fast track, αλλά κριτήρια ΑΣΕΠ, είναι οι άμεσες δράσεις μας για να βελτιωθεί η κατάσταση. Με περισσότερες επιλογές για τον πολίτη, περισσότερα δρομολόγια, λιγότερη ταλαιπωρία.

Μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, με την προμήθεια 1.000 νέων λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Πέρα του διαγωνισμού για το leasing, η πλέον άμεση κίνηση στην οποία προχωρά το υπουργείο Μεταφορών για την ενίσχυση του στόλου της ΟΣΥ είναι η σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ, μέσω ΣΔΙΤ.

Τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα καλύψουν κυρίως περιφερειακές γραμμές. Μέσω της συμφωνίας, η ΟΣΥ θα “ενισχυθεί” με 550 οδηγούς.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Καραμανλής, το ημερήσιο πρόγραμμα δρομολογίων της ΟΣΥ απαιτεί 2.000 οχήματα και 6.000 οδηγούς, ενώ υπάρχουν μόλις 3.000 οδηγοί.

Με τις fast track προσλήψεις, που έχουν ανακοινωθεί, θα προστεθούν συνολικά 655 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 450 οδηγοί και οι υπόλοιποι τεχνίτες. Έτσι, ο αριθμός των οδηγών θα αυξηθεί αθροιστικά (οδηγοί ΚΤΕΛ και προσλήψεις) κατά 1.000 άτομα.

Σχολιάζοντας τις υφιστάμενες συνθήκες, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, κ. Νίκος Σταθόπουλος, είπε ότι «δεν θα μπορούσε να έχει γίνει πιο σύντομα κάτι διαφορετικό για την ενίσχυση των ΜΜΜ της Αθήνας».

Τέλος, το υπουργείο Μεταφορών προωθεί το μεγάλο διαγωνισμό για τη προμήθεια 1.000 σχεδόν λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις, ο πρώτος διαγωνισμός των 600 λεωφορείων θα προκηρυχθεί τον Νοέμβριο.

The post Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για 300 αστικά λεωφορεία στην Αθήνα με leasing. Αρχές του έτους η κυκλοφορία τους appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα