Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τα logistics: Πτώση 25,7% στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο του έτους

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τον κλάδο των logistics. Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. δημοσίευσε χθες τα στατιστικά στοιχεία για την πορεία του δείκτη κύκλου εργασιών στις Μεταφορές (αεροπορικές, πλωτές, χερσαίες, υπηρεσίες αποθήκευσης) για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, από τα οποία προκύπτει πτώση σε όλους τους κλάδους.

Του Φώτη Φωτεινού

Ο κορωνοϊός, όπως ήταν φυσικό, «χτύπησε» και τον κλάδο της αποθήκευσης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης κύκλου εργασιών στην «Αποθήκευση και υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες, κλάδος 52» του Β΄ τριμήνου

2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Β΄ τριμήνου 2019, παρουσίασε μείωση 25,7%, έναντι αύξησης 10,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2019 προς το 2018 (Πίνακας 2, Γράφημα 4).Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κλάδος της αποθήκευσης βρισκόταν σε ύφεση ήδη από το πρώτο τρίμηνο του έτους (-0,6% ο δείκτης κύκλου εργασιών σε αναθεωρημένη βάση) έπειτα από την εντυπωσιακή άνοδο 10,2% που είχε σημειωθεί πέρσι (σε ετήσια βάση).

Ο κλάδος της αποθήκευσης είχε να σημειώσει αρνητικό τρίμηνο (σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και όχι με το αμέσως προηγούμενο) από το πρώτο τρίμηνο του 2017, εάν εξαιρεθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020!

H περίοδος του lock down ήταν εκείνη που οφείλεται για τη μεγάλη πτώση του δευτέρου τριμήνου.

«Αντιστάσεις», την εξεταζόμενη περίοδο, επέδειξαν οι εταιρείες που ήταν προσανατολισμένες στα τρόφιμα, τα είδη υγιεινής και το ιατροφαρμακευτικό υλικό. Με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη του έτους.

The post Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τα logistics: Πτώση 25,7% στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο του έτους appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα