SOS αυτοκινητοβιομηχανιών προς Ντ. Τράμπ: Οι δασμοί θα κοστίσουν στους καταναλωτές 45 δισ. δολ. ετησίως

Την ανησυχία της εκφράζει η Συμμαχία Κατασκευαστών Αυτοκινήτων αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου, Ντ. Τράμπ, να επιβάλλει δασμούς έως και 25% στα εισαγόμενα επιβατικά οχήματα.

Σύμφωνα με το Reuters, η εν λόγω Συμμαχία, που εκπροσωπεί αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι General Motors, Toyota, Volkswagen,

θα υποβάλλει γραπτώς τις παρατηρήσεις της στο αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου εντός της εβδομάδας για το εν λόγω ζήτημα.

Μιλώντας με αριθμούς, προειδοποιεί ότι η απόφαση Τράμπ θα κοστίσει στους Αμερικανούς καταναλωτές περί τα 45 δισ. δολ. ετησίως ή 5.800 δολ. ανά όχημα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Σύμμαχίας, Gloria Bergquist, «σε εθνικό επίπεδο, αυτοί οι δασμοί θα πλήξουν τους Αμερικανούς καταναλωτές με φόρο ύψους σχεδόν 45 δισ. δολαρίων, με βάση τις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2017.

Αυτό θα έρθει σε αντίθεση με τα οφέλη των φορολογικών απαλλαγών», δήλωσε η Bergquist, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές θα έρθουν αντιμέτωποι επίσης και με υψηλότερο κόστος στα εισαγόμενα ανταλλακτικά οχημάτων, όταν αυτά αγοράζονται από εγχώριες ή ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες.

The post SOS αυτοκινητοβιομηχανιών προς Ντ. Τράμπ: Οι δασμοί θα κοστίσουν στους καταναλωτές 45 δισ. δολ. ετησίως appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα