Αποκτά «ζωή» ο ανακαινισμένος δορυφορικός αεροσταθμός του «Ελ. Βενιζέλος»: 2,5 εκατ. επιβάτες θα διακινηθούν το καλοκαίρι

Σε λειτουργία τέθηκε, από τις 24 Μαΐου, ο ανακαινισμένος δορυφορικός αεροσταθμός του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», εξυπηρετώντας την αυξημένη κίνηση, λόγω της θερινής περιόδου.

Στο κτίριο του δορυφορικού αεροσταθμού εξυπηρετούνται αρκετές εταιρείες, όπως οι Aer Lingus, Brussels Airlines, Easyjet, Easyjet

Switzerland, Eurowings, Norwegian, Norwegian Air International, Ryanair, Ryanair Sun, Transavia, Transavia France, TUI Fly, Vueling, Air Transat και Scoot.

Την εφετινή θερινή περίοδο, ο ανακαινισμένος δορυφορικός αεροσταθμός, ο οποίος απέκτησε απευθείας σύνδεση με το κτίριο του κεντρικού αεροσταθμού, εκτιμάται ότι θα διακινήσει 2,5 εκατ. επιβάτες, έναντι 1,5 εκατ. επιβατών την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο δορυφορικός αεροσταθμός θα λειτουργεί όλο το χρόνο, κάτι το οποίο αποδεικνύει τη βελτίωση των μεγεθών του αεροδρομίου.

Πέρσι, η επιβατική κίνηση του “Ελ. Βενιζέλος” ανήλθε στα 21,74 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο 8,6%, σε σχέση με το 2016. Άνοδος αναμένεται και το 2018.

Φ. Φωτ.

Ο διάδρομος της απευθείας σύνδεσης με το κτίριο του κεντρικού αεροσταθμού

The post Αποκτά «ζωή» ο ανακαινισμένος δορυφορικός αεροσταθμός του «Ελ. Βενιζέλος»: 2,5 εκατ. επιβάτες θα διακινηθούν το καλοκαίρι appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα