Πριν το τέλος του 2022 η προκήρυξη της επέκτασης του μετρό προς Ίλιον. 3 νέοι σταθμοί, 350 εκατ. το κόστος

Τα έργα τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα, με κυρίαρχη την επέκταση της γραμμής 2 του μετρό προς το Ίλιον, η χρηματοδότηση και οι ανάγκες των επτά δήμων της Δυτικής Αθήνας συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους δημάρχους της περιοχής.

Σχετικά με την επέκταση του μετρό προς τη Δυτική Αθήνα,

όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως η επέκταση προς το Ίλιον θα είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί ενδεχομένως και πριν το τέλος του 2022.

«Έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, ίσως η πιο μεγάλη σε έκταση αφορά την επέκταση της γραμμής 2 του μετρό προς το Ίλιον.

Και εκτιμώ ότι η γραμμή θα είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί ενδεχομένως και πριν το τέλος του ’22 .

Χαίρομαι, διότι βλέπω μια σειρά από εντάξεις σημαντικών έργων στο «Πρόγραμμα Τρίτσης» και καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και άλλα έργα τα οποία είναι έτοιμα προς ένταξη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η επέκταση της γραμμής 2 προς το Ίλιον  

Η επέκταση της γραμμής 2 αφορά περίπου 4 χιλιόμετρα γραμμής και 3 σταθμούς: Την Παλατιανή, το Ίλιον και τον Άγιο Νικόλαο.

Οι δύο από τους τρεις σταθμούς βρίσκονται επί της οδού Θηβών, ο πρώτος (σταθμός Παλατιανή) σε απόσταση περίπου 1.300 μ. βόρεια του σταθμού Ανθούπολη και ο δεύτερος (σταθμός Ίλιον) 1.000 μ. βορειότερα του πρώτου. Ο τρίτος σταθμός (Αγ. Νικόλαος) βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον.

Ο χρόνος κατασκευής της επέκτασης της γραμμή 2 στο Ίλιον είναι 5 έτη, με αρχικό κόστος 350 εκατ. ευρώ.

The post Πριν το τέλος του 2022 η προκήρυξη της επέκτασης του μετρό προς Ίλιον. 3 νέοι σταθμοί, 350 εκατ. το κόστος appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα