«Πράσινο φως» του υπουργείου Ναυτιλίας στο «Σχέδιο Ανάπτυξης» του λιμένα Θεσσαλονίκης, ξεκινούν οι επενδύσεις

Εγκρίθηκε, σήμερα, από την Γενική Γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας το «Σχέδιο Ανάπτυξης Λιμένα» που υπέβαλε ο ΟΛΘ, σηματοδοτώντας την έναρξη των υποχρεωτικών επενδύσεων που ορίζει η σύμβαση παραχώρησης, αλλά και κάποιων πρόσθετων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΛΘ, στο τελικό σχέδιο που υπέβαλε, έλαβε υπόψη και ικανοποίησε όλες τις παρατηρήσεις της ΓΓΛΛΠΝΕ, η οποία, με την σειρά της, είχε λάβει υπόψη

τις παρατηρήσεις που είχε κάνει η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, με την υπ’ αριθμόν 95/2019 απόφασή της.

Σημειώνεται ότι, εντός της πρώτης επενδυτικής περιόδου, ο ΟΛΘ θα πραγματοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις, ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνουν τις παρακάτω επιμέρους επενδύσεις:

-Επέκταση της λιμενικής υποδομής του 6ου προβλήτα και συγκεκριμένα:

-Κατασκευή νέου πρόσθετου κρηπιδώματος μήκους τουλάχιστον 440 μέτρων, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 400 μέτρα πρέπει να έχουν ωφέλιμο βάθος -16,5μ. τουλάχιστον.

-Κατασκευή πρόσθετης χερσαίας ζώνης, πλάτους τουλάχιστον 300 μέτρων, κατά μήκους του παραπάνω νέου κρηπιδώματος.

-Κατασκευή όλων των συμπληρωματικών έργων υποδομής που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της πλήρους λειτουργικότητας του νέου κρηπιδώματος και της αντίστοιχης χερσαίας ζώνης.

-Προμήθεια εξοπλισμού του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων και του Σταθμού Χύδην Φορτίου, στον 6ο Προβλήτα.

-Επενδύσεις γενικής ανάπτυξης λιμένα, περιλαμβανομένων των Έργων Αποκατάστασης του Κτιρίου του Παλαιού Τελωνείου.

The post «Πράσινο φως» του υπουργείου Ναυτιλίας στο «Σχέδιο Ανάπτυξης» του λιμένα Θεσσαλονίκης, ξεκινούν οι επενδύσεις appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα