«Πράσινο φως» της Κομισιόν σε κρατική ενίσχυση 7 δισ. ευρώ στην Air France

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης να χορηγήσει κρατική ενίσχυση, ύψους 7 δισ. ευρώ, στην Air France για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Margrethe Vestager, Ευρωπαία επίτροπο υπεύθυνη για θέματα ανταγωνισμού, «Η αεροπορική βιομηχανία είναι σημαντική όσον αφορά τις θέσεις εργασίας και τη συνδεσιμότητα.

Στο πλαίσιο της επιδημίας του κορωνοϊού, η Air France

διαδραμάτισε επίσης ουσιαστικό ρόλο στον επαναπατρισμό πολιτών και στη μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού.

Το γαλλικό δάνειο 7 δισ. ευρώ θα παρέχει στην Air France τη ρευστότητα που χρειάζεται επειγόντως για να αντέξει στον αντίκτυπο της επιδημίας του κορωνοϊού.

Συνεργαστήκαμε στενά με τη Γαλλία, όπως και με πολλά άλλα κράτη-μέλη, για να διασφαλίσουμε ότι η δημόσια υποστήριξη για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης μπορεί να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ».

Τι περιλαμβάνει το πακέτο στήριξης

Η Air France αποτελεί μια εκ των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Γαλλίας και είναι μέρος του ομίλου Air France-KLM, στο οποίο συμμετέχει και το γαλλικό κράτος με την κατοχή ποσοστού μετοχών.

Με στόλο άνω των 300 αεροσκαφών, η Air France είναι μια πολύ σημαντική εταιρεία για την εγχώρια οικονομία, τόσο στον τομέα της απασχόλησης όσο και της συνδεσιμότητας πολλών γαλλικών περιοχών.

Επίσης, από την έναρξη της επιδημίας του κορωνοϊού, η αεροπορική έχει διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στον επαναπατρισμό πολιτών και τη μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού, αποτέλεσμα της επιβολής ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλε η Γαλλία και πολλές άλλες χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού,

Σύμφωνα τα όσα κοινοποίησε η Γαλλία στην Κομισιόν, η οικονομική ενίσχυση των 7 δισ. ευρώ, θα έχει τη μορφή: (i) κρατικής εγγύησης για δάνεια και (ii) μειωμένου δανείου μετόχων προς την εταιρεία από το γαλλικό κράτος.

Η Air France απαιτεί την κρατική εγγύηση και το μετοχικό δάνειο για να αποκτήσει ζωτική ρευστότητα για να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη περίοδο, πριν από την αναμενόμενη ανάκαμψη των πωλήσεων μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

The post «Πράσινο φως» της Κομισιόν σε κρατική ενίσχυση 7 δισ. ευρώ στην Air France appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα