Πως η ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ ενίσχυσε τα μεγέθη της ΕΛΓΕΚΑ. Άνοδος σε έσοδα και λειτουργικά κέρδη

H DIAKINISIS (ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ) ενίσχυσε τα μεγέθη της ΕΛΓΕΚΑ, αφού παρουσίασε πέρσι άνοδο σε έσοδα και λειτουργικά κέρδη.

Ειδικότερα και όπως αναφέρει η μητρική εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ, ο τομέας Logistics, κυρίως δηλαδή η ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ, εμφάνισε έσοδα 39 εκατ. έναντι 34,97

εκατ. το 2020. Επίσης, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν στα 7,3 εκατ. έναντι 6,73 εκατ. το 2020.   

Σύμφωνα με την ΕΛΓΕΚΑ, η ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών  αποθήκευσης, διανομής και συσκευασίας, πραγματοποιεί ενέργειες, προκειμένου να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιο αγοράς που κατέχει σε έναν κλάδο που χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό και μικρά περιθώρια κέρδους και ταυτόχρονα να διατηρήσει τα επίπεδα κόστους της σε χαμηλό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρεται, κατάφερε κατά τη διάρκεια του 2021 αφενός να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 9,8% και αφετέρου να συγκρατήσει το λειτουργικό της κόστος και να αυξήσει με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργική κερδοφορία.

Μέσω νέων συνεργασιών που έχει επιτύχει, της διαφοροποίησης του μίγματος υπηρεσιών που παρέχει και της συγκράτησης του λειτουργικού της κόστους, η ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ έχει επιτύχει τη συνέχιση της θετικής της πορείας των τελευταίων ετών.

Φώτης Φωτεινός

The post Πως η ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ ενίσχυσε τα μεγέθη της ΕΛΓΕΚΑ. Άνοδος σε έσοδα και λειτουργικά κέρδη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα