Πωλητήριο στη ΜΑΝ Energy Solutions σχεδιάζει να βάλει η Volkswagen

Το αγοραστικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την πώληση της θυγατρική της ΜΑΝ Energy Solutions βολιδοσκοπεί η Volkswagen, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του Reuters.

Η ΜΑΝ Energy Solutions κατασκευάζει μεγάλους κινητήρες ντίζελ για πλοία και γεννήτριες παραγωγής ρεύματος.

Η ανεπίσημη διαδικασία πώλησης

εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Herbert Diess, να απλοποιήσει τη διάρθρωση του ομίλου, που διαθέτει 12 εμπορικά σήματα, φορτηγά, λεωφορεία, μηχανές και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Η VW δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως ότι σχεδιάζει την πώληση της MAN Energy Solutions, ούτε έχει ορίσει σύμβουλο για την πώληση της εταιρείας.

Σύμφωνα όμως με το Reuters, ο γερμανικός κολοσσός αυτοκινήτων έχει προσεγγίσει ανταγωνιστές στον κλάδο κατασκευής κινητήρων, όπως οι Cummins, Wartsila και Jenbacher, αναφέρουν οι πηγές.

Με βάση τις πηγές, η αποτίμηση της MAN Energy Solutions υπολογίζεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜAN Energy Solutions –πρώην MAN Diesel & Turbo- ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 133 εκατ. και πωλήσεις 3,1 δισ. το 2018.

Το ενδεχόμενο πώλησης προκύπτει έπειτα από την απόφαση της VW, στις αρχές του 2019, να ματαιώσει τα σχέδια για αρχική δημόσια εγγραφή του τμήματος Traton, που περιλαμβάνει τα brands ΜΑΝ, Scania και Volkswagen Caminhoes e Onibus.

The post Πωλητήριο στη ΜΑΝ Energy Solutions σχεδιάζει να βάλει η Volkswagen appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα