Η DPD Ιρλανδίας επενδύει 3,2 εκατ. ευρώ για στόλο μηδενικών εκπομπών

Το ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ θα επενδύσει, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, η DPD Ιρλανδίας για την μετατροπή του στόλου οχημάτων της σε ηλεκτρικά.

Η επένδυση για την μετατροπή του συμβατικού στόλου της σε «πράσινο» εντάσσεται στο έργο «EletriCity» και περιλαμβάνει την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, την πρόσληψη και εκπαίδευση προσωπικού, καθώς και την απόκτηση και ανακαίνιση αποθηκευτικών εγκαταστάσεων.

Ο νέος ηλεκτρικός στόλος της DPD στην Ιρλανδία θα εξυπηρετεί το Δουβλίνο και θα

περιλαμβάνει οχήματα μικρού μεγέθους όπως τα Paxsters, των οποίων το ευέλικτο μέγεθος επιτρέπει την εύκολη μετακίνηση σε όλους τους δρόμους της πόλης, τα Goupils και τα LDVs που μπορούν να μεταφέρουν μεγαλύτερα δέματα.

Σημειωτέον, τα πρώτα 10 οχήματα του νέου ηλεκτρικού στόλου της εταιρείας βρίσκονται ήδη επί τω έργο.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Des Travers, ανέφερε ότι η DPD θα είναι η πρώτη εταιρεία παράδοσης δεμάτων που θα διαθέτει ηλεκτρική αποθήκη.

«Μέσω του ElectriCity, 15 διαδρομές παράδοσης δεμάτων στο Δουβλίνο θα καταστούν πλήρως ηλεκτρικές. Ως το τέλος του 2019, στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να μειώσουμε την παραγωγή άνθρακα, η DPD θα έχει εξοικονομήσει περισσότερους από 20 τόνους CO2 ως αποτέλεσμα της μετατροπής του στόλου της σε ηλεκτρικό», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι, η ιρλανδική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο το 10% των οχημάτων που θα κυκλοφορούν μέχρι το 2020 στη χώρα να είναι ηλεκτρικά, όταν στις αρχές του 2018 κυκλοφορούσαν λιγότερα από 4.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επίσης, έχει αποφασιστεί να τερματιστεί η πώληση συμβατικών αυτοκινήτων ως το 2030.

Βάσω Βεγιάζη

The post Η DPD Ιρλανδίας επενδύει 3,2 εκατ. ευρώ για στόλο μηδενικών εκπομπών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα