Πωλητήριο σε μονάδα συναρμολόγησης αεροσκαφών, στο Τορόντο, βάζει η Bombardier

Στην προσπάθειά της να αντλήσει επιπλέον κεφάλαια, στο πλαίσιο ενός 5ετούς σχεδίου ανάκαμψης, η Bombardier συμφώνησε να πουλήσει μονάδα συναρμολόγησης αεροσκαφών στο Τορόντο στο συνταξιοδοτικό ταμείο “Public Sector Pension Investment Board”.

Όπως αναφέρει το Reuters, παρόλο που από την πώληση η καναδική εταιρεία

θα αντλήσει περί τα 635 εκατ. δολ., ωστόσο εγείρει ερωτήματα αναφορικά με το μέλλον των εμπορικών της αεροσκαφών, ειδικά του μοντέλου Q400, μετά και την απόφασή της να δώσει το πλειοψηφικό μερίδιο των CSeries στην ευρωπαϊκή Airbus.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Bombardier, Alain Bellemare, η συμφωνία θα επιτρέψει στην εταιρεία να «κεφαλαιοποιήσει ένα αναξιοποίητο περιουσιακό στοιχείο, να βελτιώσει περαιτέρω και να βελτιστοποιήσει τις επιχειρησιακές αεροπορικές της δραστηριότητες και να υποστηρίξει περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης στην περιοχή του Τορόντο».

Να σημειωθεί ότι, η Bombardier βρίσκεται στην περιοχή Downsview (βόρειο Τορόντο) από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όταν αγόρασε το τμήμα αεριωθούμενων αεροσκαφών της Boeing. Το Downsview αποτελεί μια από τις τέσσερις μονάδες συναρμολόγησης που χρησιμοποιεί.

The post Πωλητήριο σε μονάδα συναρμολόγησης αεροσκαφών, στο Τορόντο, βάζει η Bombardier appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα