Πιο αδιάβλητες γίνονται οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, υποστήριξε ο Ευ. Μπεκιάρης

Σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τα διπλώματα οδήγησης προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της διαβούλευσης.

Για τις αλλαγές αυτές στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο μίλησε ο Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. και μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, σε συνέντευξή του, στην εκπομπή

«ΤΑ ΛΕΜΕ» της ΒΕΡΓΙΝΑ TV και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Μπεκιάρης αναφέρθηκε στην πρόταση του ΙΜΕΤ -που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο- για την τοποθέτηση στο όχημα εξέτασης, κινητού με κάμερα διπλής λήψης που θα βιντεοσκοπεί κατά τη διάρκεια της εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, τόσο εμπρός από το όχημα όσο και εντός αυτού, με αποθήκευση των δεδομένων σε κάρτα κι  έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς η καταγραφή θα αφορά μόνο την ώρα της εξέτασης.

«Έτσι θα διασφαλίζεται όλη η εξέταση» και ό,τι ειπώθηκε μέσα στο όχημα και η συμπεριφορά του οδηγού στο δρόμο, υποστήριξε ο Δρ. Μπεκιάρης.

Δεκτή επίσης έγινε και η άλλη πρόταση του ΙΜΕΤ για άνοιγμα της πλατφόρμας του  σώματος εξεταστών και ελεγκτών οδήγησης σε δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς υπαλλήλους, αυξάνοντας τον αριθμό των εξεταστών αλλά και του μηχανισμού ελέγχου τους, διασφαλίζοντας την αμεροληψία του συστήματος.

Επίσης, όπως τόνισε ο Δρ. Μπεκιάρης, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για τις ειδικές κατηγορίες συνανθρώπων μας με αναπηρίες, σχετικά με την εκπαίδευση και την εξέτασή τους με τον κατάλληλο τρόπο. Ακόμη, προτείνεται η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής Τράπεζας Θεμάτων που θα αντικαταστήσει το γνωστό βιβλίο για τις θεωρητικές εξετάσεις.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το ΙΜΕΤ ανέλυσε τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων σε 15 ευρωπαϊκές χώρες και έθεσε την τεχνογνωσία αυτή στη διάθεση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι, το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, αποτελεί κύριο ερευνητικό φορέα στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, και από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

The post Πιο αδιάβλητες γίνονται οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, υποστήριξε ο Ευ. Μπεκιάρης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Πιο, Μπεκιάρης,pio, bekiaris