Η Delta, η πρώτη αεροπορική που ξεκίνησε πτήσεις ΗΠΑ – Ελλάδα μετά την πανδημία

Η Delta Air Lines έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που ξεκίνησε και πάλι πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας που είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας.

Η πρώτη πτήση απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης

John F. Kennedy International Airport στις 28 Μαΐου 2021 και προσγειώθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το επόμενο πρωί.

«Μετά από ένα χρόνο περιορισμών στα διεθνή ταξίδια, οι Αμερικανοί ψάχνουν ενεργά για νέες περιπέτειες το 2021 και ο συνδυασμός των αρχαιολογικών χώρων με τα τουριστικά θέρετρα στα νησιά, κάνουν την Ελλάδα μια δημοφιλή επιλογή», είπε η Amy Martin, Διευθύντρια του International Network Planning της Delta.

Πριν την πανδημία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μία από τις μεγαλύτερες πηγές τουρισμού στην Ελλάδα, με περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019, σύμφωνα με στοιχεία από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Έρευνες του αεροδρομίου επίσης δείχνουν ότι οι Αμερικανοί επισκέπτες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 1.200 δολάρια ο καθένας σε μια τυπική, εβδομαδιαία διαμονή.

Ο Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, είπε: «Το νέο ξεκίνημα των απευθείας πτήσεων της Delta είναι η ώθηση που ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται έπειτα από μια θυελλώδη χρονιά. Είναι επίσης απόδειξη αλλά και ψήφος εμπιστοσύνης στην αποτελεσματικότητα του σχεδίου μας για επανεκκίνηση του τουρισμού και στη σημασία που δίνουμε στην ασφάλεια των επισκεπτών.

Το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες μας δίνει εμπιστοσύνη στο να ξανανοίξουμε τα σύνορά μας σε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές μας. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες ξανά και να επανεκκινήσουμε τον τουρισμό που είναι από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων στην Ελλάδα, αφού αποτελεί πάνω από το 20% του ΑΕΠ μας».

Η Delta θα εξυπηρετεί 170  πτήσεις καθημερινά από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης προς 73 προορισμούς.

Η Delta θα πετά στην Αθήνα με Airbus A330-300 που περιλαμβάνει τη Delta One business class, με τα εντελώς επίπεδα κρεβάτια Delta One, και τις υπηρεσίες Delta Comfort+ και Main Cabin.

Οι πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας θα εκτελούνται σε συνεργασία με τους συνεργάτες της Delta: Air France, KLM και Virgin Atlantic.

The post Η Delta, η πρώτη αεροπορική που ξεκίνησε πτήσεις ΗΠΑ – Ελλάδα μετά την πανδημία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Delta, ΗΠΑ – Ελλάδα,Delta, ipa – ellada