Παράταση και πρόσθετα κονδύλια στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) θα παραταθεί μέχρι το 2020 και θα λάβει πρόσθετα κονδύλια για τη χρηματοδότηση περισσότερων έργων στα ευρωπαϊκά κράτη μέλη, εφόσον λάβει το “πράσινο φως” από την ολομέλεια στην ψηφοφορία της προσεχούς Τρίτης.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (γνωστό και ως «σχέδιο Γιούνκερ») έχει ως στόχο την κινητοποίηση 500 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επενδυτικών κενών και τη χρηματοδότηση καινοτόμων

έργων τα οποία διαφορετικά δεν θα λάμβαναν επενδυτική στήριξη.

Βάσει της άτυπης συμφωνίας μεταξύ ΕΚ και Συμβουλίου, τα έργα που θα λάβουν χρηματοδοτική στήριξη θα πρέπει επίσης να προωθήσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους και τις οικονομικά ασθενέστερες περιφέρειες της ΕΕ.

Ιστορικό

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Δημιουργήθηκε το 2015 για αρχική περίοδο 3 ετών, με στόχο την κινητοποίηση τουλάχιστον 315 δισ. ευρώ σε επενδύσεις στην πραγματική οικονομία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να παραταθεί η διάρκεια του ταμείου έως το τέλος του τρέχοντος πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (ΠΔΠ), δηλαδή ως το Δεκέμβριο του 2020, με στόχο την επίτευξη επενδυτικού στόχου ύψους 500 δισ. ευρώ.

The post Παράταση και πρόσθετα κονδύλια στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα