Παραδόθηκε το μεγαλύτερο containership του κόσμου, χωρητικότητας 24.004 TEU (video)

Θυγατρική της China State Shipbuilding Corporation (CSSC) παρέδωσε το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου, αυτή την εβδομάδα, στη Σαγκάη.

Το πλοίο “Ever Alot” έχει χωρητικότητα 24.004 TEU, μήκος 400 μ., πλάτος 61,5 μ. και βύθισμα 17 μ., ενώ μπορεί να μεταφέρει 240.000 τόνους εμπορεύματος. Επίσης, χρησιμοποιεί τεχνολογία τέτοια που του επιτρέπει να επιτυγχάνει υψηλές ταχύτητες και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Μετά την παράδοση, το πλοίο θα πιστοποιηθεί από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα (ABS) και θα εκτελεί δρομολόγια

από ανατολική Ασία προς Ευρώπη.

Το containership παραδόθηκε από την Hudong-Zhonghua Shipbuilding, θυγατρική της China State Shipbuilding Corporation (CSSC), σε θυγατρική της ταϊβανέζικης ναυτιλιακής Evergreen Marine Corporation.

Το σκάφος είναι το 7ο της κλάσης Evergreen A και το πρώτο πλοίο στην κατηγορία του -και παγκοσμίως- που “έσπασε το φράγμα” των 24.000 TEU.

Τα πρώτα έξι πλοία της κατηγορίας κατασκευάστηκαν από τη Samsung Heavy Industries στη Νότια Κορέα, ωστόσο αυτά έχουν ελαφρώς μικρότερη χωρητικότητα 23.992 TEU παρόλο που έχουν τις ίδιες διαστάσεις.

Το πρώτο πλοίο της κατηγορίας, το “Ever Ace”, κατείχε στο παρελθόν τον τίτλο του μεγαλύτερου στον κόσμο μετά την παράδοσή του τον Ιούλιο του 2021.

Συνολικά, σχεδιάζονται 13 πλοία κλάσης Evergreen A Class, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που κατασκευάστηκαν από τα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua.

Β. Βεγιάζη

The post Παραδόθηκε το μεγαλύτερο containership του κόσμου, χωρητικότητας 24.004 TEU (video) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα