Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων στην Ευρώπη, λόγω απεργίας του πληρώματος καμπίνας της Ryanair

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν οι υπάλληλοι πληρώματος καμπίνας της Ryanair σε Βέλγιο, Ισπανία και Πορτογαλία διεκδικώντας μεγαλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, γεγονός που προκάλεσε δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός σε όλη την Ευρώπη οδήγησε εκατομμύρια εργαζομένους να αγωνίζονται με υψηλότερο κόστος διαβίωσης, ωθώντας τα εργατικά σωματεία να ζητούν υψηλότερες αυξήσεις στους μισθούς που συχνά υποστηρίζονται από απεργιακές κινητοποιήσεις.

Παράλληλα,

οι αεροπορικές εταιρείες και οι φορείς εκμετάλλευσης αεροδρομίων σε ολόκληρη την Ευρώπη “παλεύουν” με τις ελλείψεις προσωπικού, αδυνατώντας να διαχειριστούν τη μαζική ροή επιβατών καθώς η ζήτηση για ταξίδια ανακάμπτει μετά το τέλος των περισσότερων περιορισμών για τον COVID-19.

Κατηγορίες για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας

Τα σωματεία που εκπροσωπούν τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair σε Βέλγιο, Ισπανία και Πορτογαλία κήρυξαν τριήμερη απεργία που ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε Γαλλία και Ιταλία το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σημειωτέων, τα πληρώματα στην Ισπανία πρόκειται να απεργήσουν ξανά στις 30 Ιουνίου και 1-2 Ιουλίου.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η low-cost ιρλανδική αεροπορική δεν σέβεται την τοπική εργατική νομοθεσία που καλύπτει ζητήματα όπως ο κατώτατος μισθός.

«Οι συνθήκες είναι τρομερές. Ένα μέλος του πληρώματος καμπίνας δεν επιτρέπεται να πάρει ούτε ένα μπουκάλι νερό σε μια πτήση», σχολίασε ο Ricardo Penarroias, πρόεδρος του SNPVAC, του σωματείου στην Πορτογαλία, μιλώντας στο Reuters.

The post Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων στην Ευρώπη, λόγω απεργίας του πληρώματος καμπίνας της Ryanair appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Μαζικές, Ευρώπη, Ryanair,mazikes, evropi, Ryanair