Παρά την οριακή μείωση εσόδων (1,4%), η MAERSK βελτίωσε την κερδοφορία της το γ΄ τρίμηνο (video)

Η AP Moller-Maersk ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, επιτυγχάνοντας βελτιωμένη κερδοφορία, παρά την πανδημία του Covid – 19 που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία.

Ο δανικός όμιλος ανέφερε έσοδα τρίτου τριμήνου, ύψους 9,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά 1,4% σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 39%, στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση των κερδών βασίστηκε σε έναν αυστηρό έλεγχο κόστους, ευέλικτη διαχείριση χωρητικότητας και έντονη εστίαση στις προσφορές

των πελατών.

«Παρά τον Covid-19 που επηρεάζει αρνητικά τις δραστηριότητες στις περισσότερες επιχειρήσεις μας, η πειθαρχημένη εφαρμογή της στρατηγικής μας, οδήγησε σε σταθερά κέρδη και αύξηση ταμειακών ροών στο τρίτο τρίμηνο.

Ταυτόχρονα, καταφέραμε να ενσωματώσουμε περαιτέρω και να απλοποιήσουμε τον οργανισμό στην Ocean & Logistics, κλείσαμε την απόκτηση των τελωνειακών υπηρεσιών της KGH και συνεχίσαμε την ενοποίηση της Team Performance, υποστηρίζοντας την ισχυρή οικονομική μας απόδοση στο τομέα Logistics & Services», δήλωσε ο Soren Skou, Δ.Σ. της AP Moller-Maersk.

Ο κύριος μοχλός απόδοσης για το τρίμηνο ήταν η εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων, η οποία, παρά τη μείωση του όγκου κατά 3,6%, βελτίωσε την κερδοφορία κατά 511 εκατομμύρια δολάρια, σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

The post Παρά την οριακή μείωση εσόδων (1,4%), η MAERSK βελτίωσε την κερδοφορία της το γ΄ τρίμηνο (video) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα