Την επόμενη εβδομάδα οι τελικές υπογραφές στο deal CVC – Vivartia

Θέμα χρόνου θεωρείται σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες η επικύρωση του deal πώλησης της Vivartia στην CVC Capital, μετά την κάλυψη βασικών διαφωνιών που υπήρχαν ανάμεσα στις τράπεζες και την διαπραγματευτική ομάδα του αμερικάνικου fund.

Μάλιστα,

πηγές που παρακολουθούν πολύ στενά την υπόθεση τοποθετούν την υπογραφή της τελικής συμφωνίας την επόμενη εβδομάδα. Μια συμφωνία που εφ’ όσον ολοκληρωθεί θα σηματοδοτήσει την ενεργότερη εμπλοκή στην ελληνική αγορά ενός επενδυτικού κολοσσού, με υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 80 δισ. δολ., στέλνοντας παράλληλα ισχυρό μήνυμα για τις δυνατότητες των ελληνικών εταιρειών. Υπενθυμίζεται ότι το CVC διεκδικεί επίσης και την Εθνική Ασφαλιστική, με πολύ καλές πιθανότητες επιτυχίας όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Η συμφωνία, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν κατέστη εφικτή μετά την αποδοχή εκ μέρους του CVC, του όρου που έθεσαν οι πιστώτριες τράπεζες για την εξόφληση μεγάλου μέρους (τουλάχιστον του 40%) των δανείων του τομέα εστίασης της Vivartia, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 165 εκατ. ευρώ. Η πίεση που άσκησαν οι τράπεζες ήταν έντονη ενώ επιστράτευσαν και ως διαπραγματευτικό χαρτί τις ιδιαίτερα δελεαστικές προτάσεις που έχουν λάβει από διάφορα funds για να πουλήσουν τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στον όμιλο τροφίμων.

«Ή συμφωνείτε άμεσα ή πουλάμε τα δάνεια της Vivartia», λέγεται πως διαμήνυσαν οι τραπεζίτες στη διαπραγματευτική ομάδα του αμερικάνικου Fund, ζητώντας την επίσπευση των απαντήσεων του.

Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες αποδέχθηκαν το αίτημα της CVC για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και τον διαχωρισμό των δανείων που επιβαρύνουν τις τρεις θυγατρικές της Vivartia ενώ συμφωνία υπάρχει και στο τίμημα (περίπου 175 εκατ. ευρώ) αλλά και στα νέα κεφάλαια που θα διοχετευθούν για την ενίσχυση του τομέα εστίασης (περίπου 30 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συμφωνία αναμένεται να εγκρίνει η Επενδυτική Επιτροπή του CVC μέχρι την Παρασκευή. Το αμερικάνικο fund έχει αξιολογήσει τις δυνατότητες και τις προοπτικές του κάθε τομέα της Vivartia (Μπάρμπα Στάθης, ΔΕΛΤΑ και Goody’s- Everest) και γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να αποφέρει σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αφού τελειώσει η υγειονομική κρίση.

Να σημειωθεί πως τα δάνεια του ομίλου Vivartia είναι ενήμερα και εξυπηρετούνται κανονικά. Την 31η Δεκεμβρίου του 2019, άγγιζαν τα 424,222 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 374,180 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις και 50,042 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμες.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα