Κέρδη 1,1 δισ. δολ. για τον όμιλο Emirates το 2017

Συνολικά κέρδη ύψους 1,1 δισ. δολ. κατέγραψε ο όμιλος Emirates, για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 31 Μαρτίου, πετυχαίνοντας άνοδο 67% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε 27,9 δισ. δολ., αυξημένα κατά 8% σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, ενώ το ταμειακό απόθεμα αυξήθηκε κατά 33% στα 6,9 δισ. δολ.,

λόγω κυρίως της έκδοσης ενός ομολόγου το Μάρτιο και των αυξημένων πωλήσεων για τις διακοπές του Πάσχα που αυτή τη χρονιά ήταν νωρίς (τέλη Μαρτίου).

Ο Ahmed bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής και του ομίλου Emirates δήλωσε ότι «Ενώ βελτιώθηκαν οι επιχειρηματικές συνθήκες το έτος 2017-2018, παρέμειναν ακόμα σκληρές.

Παρακολουθήσαμε πολιτικές αναταραχές, μεταβλητότητα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και υποτιμήσεις στην Αφρική, αυξανόμενες τιμές πετρελαίου που ανέβασαν τα κόστη μας και οριακή καθοδική πίεση από τον έντονο ανταγωνισμό.

Στη θετική πλευρά, αξιοποιήσαμε την υγιή ανάκαμψη της διεθνούς αεροπορικής βιομηχανίας cargo, καθώς και τη σχετική ενίσχυση των βασικών νομισμάτων, έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Πάντα ανταποκρινόμαστε σε όλες τις προκλήσεις του κάθε επιχειρηματικού κύκλου με ευκινησία, χωρίς ποτέ να χάσουμε το όραμα μας για το μέλλον και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το 2017-2018, Emirates και dnata κατέγραψαν για 30η χρονιά κερδοφορία και ανάπτυξη και συνέχισαν να επενδύουν σε πρωτοβουλίες και υποδομές, εξασφαλίζοντας μελλοντική επιτυχία».

Το 2017-2018, ο όμιλος επένδυσε συνολικά 2,5 δισ. δολ. σε νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό, στην εξαγορά εταιρειών, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε τελευταίες τεχνολογίες και σε πρωτοβουλίες για το προσωπικό του.

Η Emirates ανακοίνωσε δύο σημαντικές δεσμεύσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου για νέα αεροσκάφη: 15,1 δισ. δολάρια για 40 Boeing 787-10 Dreamliners, τα οποία θα είναι έτοιμα το 2022 και 16 δισ. δολάρια για ακόμα 36 αεροσκάφη Α380, συμπεριλαμβανομένων 16 επιλογών.

The post Κέρδη 1,1 δισ. δολ. για τον όμιλο Emirates το 2017 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα