Ορόσημο για την AEGEAN: Το 50% και πλέον σε ώρες και χιλιομετρικούς επιβάτες πραγματοποιείται από τα νέα αεροσκάφη

Το 2023 αναμένεται να συνοδευτεί από αρκετά ορόσημα για την AEGEAN. Ένα από αυτά αναφέρεται στη διεξαγωγή του 50% και πλέον της συνολικής δραστηριότητας της εταιρείας σε ώρες και χιλιομετρικούς επιβάτες από τα νέα αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320 neo.

Του Φώτη Φωτεινού

Όπως έχει σημειωθεί στο παρελθόν, με τα νέα

αεροσκάφη, η εταιρεία επιτυγχάνει αξιοσημείωτη εξοικονόμηση κόστους και μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σε συνδυασμό με την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους επιβάτες (π.χ. wifi).

Ο Όμιλος της AEGEAN, το α’ εξάμηνο του 2023, παρέλαβε 7 αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320 neo, έχοντας παραλάβει συνολικά 26 αεροσκάφη από τα τέλη του 2019, ενώ το τρίτο τρίμηνο του έτους παρέλαβε δύο ακόμα.

Επιπρόσθετα, ο Όμιλος προέβη φέτος στη μίσθωση ενός επιπλέον ελικοφόρου αεροσκάφους, τύπου ATR 72 – 600, επιχειρώντας συνολικά με 15 ελικοφόρα αεροσκάφη.

Στις 30 Ιουνίου, ο στόλος του Ομίλου (AEGEAN + OLYMPIC AIR) αριθμούσε 75 αεροσκάφη (εκ των οποίων 60 jet και 15 turboprops / ελικοφόρα), εκ των οποία τα 11 ιδιόκτητα (2 Airbus neo, 6 Airbus ceo, 3 ATR 72 -600) από 4 στις 31.12.2019.

Ωστόσο, όπως σημειώθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της AEGEAN, τα αρχικά χρονοδιαγράμματα παραλαβής των νέων αεροσκαφών δεν τηρούνται στο ακέραιό τους, λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η εξέλιξη της επιβατικής κίνησης

Η AEGEAN, το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, μετέφερε συνολικά περισσότερους από 11,9 εκατ. επιβάτες (με 7,1 εκατ. εξ αυτών στο δίκτυο εξωτερικού), καταγράφοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 9μηνο του 2022.

Σημαντική ήταν και η δυναμική της εταιρείας στο γ’ τρίμηνο του χρόνου, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022, όπου μεταφέρθηκαν 5,3 εκατ. επιβάτες, με «ισορροπημένη αύξηση», τόσο στην επιβατική κίνηση εσωτερικού κατά 17%, όσο και στην επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά 18%. 

Συνολικά, στο 9μηνο, η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού της AEGEAN από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας καταγράφτηκε ενισχυμένη κατά 38%, ενώ για την ίδια περίοδο η αύξηση της επιβατικής κίνησης εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ξεπέρασε το 45% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Το άρθρο Ορόσημο για την AEGEAN: Το 50% και πλέον σε ώρες και χιλιομετρικούς επιβάτες πραγματοποιείται από τα νέα αεροσκάφη εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
orosimo-gia-tin-aegean-to-50-kai-pleon-se-ores-kai-chiliometrikous-epivates-pragmatopoieitai-apo-ta-nea-aeroskafi.htm
Τυχαία Θέματα