Το αντικείμενο που αναλαμβάνει η TREK στη Διαιτησία μεταξύ υπ. Υποδομών – Ολυμπίας Οδού για το Πάτρα – Πύργος

Η TREK ανέλαβε το έργο του ειδικού εμπειρογνώμονα για την υποβοήθηση της «Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής Συγκοινωνιακών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης» του υπουργείου Υποδομών στην αντιμετώπιση/αντίκρουση των ισχυρισμών της Ολυμπίας Οδού, στο πλαίσιο της, από 22/09/2022, αίτησης για διενέργεια Διαιτησίας.

Όπως αναφέρεται, ο ανάδοχος του έργου, λόγω της υψηλής εξειδίκευσης του, θα αναλάβει τη σύνταξη έκθεσης πραγματογνωμοσύνης για την αντίκρουση

της επιχειρηματολογίας του παραχωρησιούχου σχετικά με το ζήτημα αύξησης του κατασκευαστικού κόστους του Πάτρα – Πύργος, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Στα πλαίσια εκτέλεσης του αντικειμένου της σύμβασης, ο ειδικός εμπειρογνώμονας θα συμμετέχει όποτε απαιτηθεί και του ζητηθεί σε συναντήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και θα υποβάλλει εγγράφως, όποτε αυτό του ζητηθεί από την αρμόδια υπηρεσία σχόλια επί των υποστηρικτικών υπηρεσιακών εγγράφων που συντάσσονται στο πλαίσιο και τη διαδικασία διατύπωση των απόψεων της αρμόδιας υπηρεσίας προς αντίκρουση των ισχυρισμών του παραχωρησιούχου.

Τέλος, ο ανάδοχος, θα κληθεί να υποστηρίξει την «Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης» ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου και ακολούθως να υποβάλει σχόλια που αφορούν το αντικείμενο του επί της αντίκρουσης των ισχυρισμών της αιτούσας στα πλαίσια της διαδικασίας της Διαιτησίας.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες στο Πάτρα – Πύργος είναι στο 25% και ότι η ολοκλήρωση του συνόλου του έργου αναμένεται το 2025.

Φώτης Φωτεινός 

Το άρθρο Το αντικείμενο που αναλαμβάνει η TREK στη Διαιτησία μεταξύ υπ. Υποδομών – Ολυμπίας Οδού για το Πάτρα – Πύργος εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
to-antikeimeno-pou-analamvanei-i-trek-sti-diaitisia-metaxy-yp-ypodomon--olybias-odou-gia-to-patra--pyrgos.htm
Τυχαία Θέματα