Οριζόντια ρύθμιση για την αδειοδότηση των αποθηκών εταιρειών logistics ετοιμάζει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης

Οριζόντια ρύθμιση για την αδειοδότηση των αποθηκών ετοιμάζει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον κλάδο της βιομηχανίας, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι στο προσεχές νομοσχέδιο για θέματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας, θα περιλαμβάνονται διατάξεις για τις εταιρείες του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις ΒΙΠΕ.

Ειδικότερα, θα περιλαμβάνονται διατάξεις για το βιομηχανικό πάρκο Οινοφύτων, αλλά και διατάξεις που σχετίζονται

με ευρύτερα θέματα αδειοδότησης αποθηκών και εταιρειών logistics.

«Σήμερα λειτουργούν αυτές οι επιχειρηματικές δραστηριότητες με παλιό καθεστώς ως αποθήκες και με τη σημερινή νομοθεσία είναι εκτός χρήσεων γης.

Στόχος είναι, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, να υπάρξουν τροπολογίες για όλα τα γενικότερα θέματα επιχειρηματικών πάρκων και logistics και να ρυθμιστούν οριζόντια όλα τα ζητήματα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Όπως σημείωσε, στο υπουργείο υπάρχει μελέτη για τις άτυπες βιομηχανικές περιοχές και μετά τα Οινόφυτα, θα ρυθμιστεί η βιομηχανική περιοχή στο Καλοχώρι, αλλά και σε άλλες περιοχές, ενώ πρόθεση είναι να λυθούν και θέματα που αφορούν τις ΒΙΠΕ.

Φ. Φωτ.

The post Οριζόντια ρύθμιση για την αδειοδότηση των αποθηκών εταιρειών logistics ετοιμάζει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα