Οι επιδόσεις των αεροδρομίων της Fraport, ξεχωριστή αναφορά στην Ελλάδα που σημείωσε αύξηση σε σχέση με το 2019

Την επιβατική κίνηση Ιουλίου των αεροδρομίων που διαχειρίζεται, ανά τον κόσμο, δημοσίευσε η Fraport, με ξεχωριστή αναφορά στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, τα οποία σημείωσαν αύξηση σε σχέση με το 2019.

Τον Ιούλιο, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (FRA) υποδέχθηκε περισσότερους από 5,0 εκατομμύρια επιβάτες για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, ήτοι αύξηση 76,5% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021.

Ο μεγαλύτερος

αεροπορικός κόμβος της Γερμανίας διατήρησε την πορεία ανάκαμψής  του, παρά τη μονοήμερη απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa στα τέλη Ιουλίου, με αποτέλεσμα περίπου 100.000 επιβάτες λιγότερους για τον μήνα αναφοράς.

Ωστόσο, η επιβατική κίνηση εξακολούθησε να είναι 27,4% κάτω από το επίπεδο που καταγράφηκε πριν από την πανδημία, τον Ιούλιο του 2019.

Σε ολόκληρο τον όμιλο, τα αεροδρόμια του διεθνούς χαρτοφυλακίου της Fraport, όπως αναφέρεται, συνέχισαν επίσης να επωφελούνται από τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αεροπορικής κίνησης.

Το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας (LJU) εξυπηρέτησε 124.685 επιβάτες τον Ιούλιο.

Στη Βραζιλία, η κίνηση στα δύο αεροδρόμια Fortaleza (FOR) και Porto Alegre (POA) αυξήθηκε σε 1.187.639 επιβάτες.

Το αεροδρόμιο της Λίμα (LIM) στο Περού κατέγραψε περίπου 1,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Στα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, η συνολική κίνηση ανήλθε στους 5.912.102 επιβάτες. Η επίδοση αυτή ξεπέρασε ακόμη και τα επίπεδα του Ιουλίου του 2019, σημειώνοντας αύξηση 11,1%.

Τα αεροδρόμια Fraport Twin Star του Μπουργκάς (BOJ) και της Βάρνας (VAR) παρουσίασαν συνολική αύξηση της κίνησης στους 745.223 επιβάτες.

Τέλος, στο αεροδρόμιο της Αττάλειας (AYT), ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε σε πάνω από 5,0 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Β. Βεγ. 

The post Οι επιδόσεις των αεροδρομίων της Fraport, ξεχωριστή αναφορά στην Ελλάδα που σημείωσε αύξηση σε σχέση με το 2019 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα