Οι αποφάσεις – σταθμός του ΙΜΟ για την «πράσινη» ναυτιλία

Τα κράτη – μέλη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), που συνήλθαν στην Επιτροπή Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC 80), υιοθέτησαν τη Στρατηγική του ΙΜΟ του 2023 για τη μείωση των εκπομπών GHG από τα πλοία, με ενισχυμένους στόχους για την αντιμετώπιση των επιβλαβών εκπομπών.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη 

Η αναθεωρημένη Στρατηγική GHG του IMO περιλαμβάνει μια ενισχυμένη κοινή φιλοδοξία για επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών GHG από τη διεθνή ναυτιλία κοντά στο 2050, μια δέσμευση, ώστε να διασφαλιστεί

η απορρόφηση εναλλακτικών καυσίμων GHG μηδενικών και σχεδόν μηδενικών μέχρι το 2030, καθώς και ενδεικτικά σημεία ελέγχου για το 2030 και το 2040.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ Κιτάκ Λιμ δήλωσε: «Η υιοθέτηση της στρατηγικής του ΙΜΟ για τα αέρια θερμοκηπίου του 2023 είναι μια μνημειώδης εξέλιξη για τον ΙΜΟ και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο προς την απεξάρτηση από τον άνθρακα στη θάλασσα.

Ταυτόχρονα, δεν είναι ο τελικός στόχος, είναι από πολλές απόψεις αφετηρία για το έργο που χρειάζεται να εντατικοποιηθεί ακόμη περισσότερο με τα χρόνια και τις δεκαετίες που έχουμε μπροστά μας.

Ωστόσο, με την Αναθεωρημένη Στρατηγική που έχετε τώρα συμφωνήσει, έχουμε μια σαφή κατεύθυνση, ένα κοινό όραμα και φιλόδοξους στόχους που μας καθοδηγούν να προσφέρουμε αυτό που περιμένει ο κόσμος από εμάς”.

Το άρθρο Οι αποφάσεις – σταθμός του ΙΜΟ για την «πράσινη» ναυτιλία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-apofaseis--stathmos-tou-imo-gia-tin-prasini-naftilia.htm
Τυχαία Θέματα