Οδεύουν σε συγχώνευση οι ναυτιλιακοί κολοσσοί CMA CGM και Hapag-Lloyd

Η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο η γαλλική CMA CGM, με μερίδιο αγοράς 11,8%, βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές για πιθανή συγχώνευση με τον γερμανικό της “αντίπαλο”, την Hapag-Lloyd (5η στη σχετική κατάταξη, με μερίδιο αγοράς 7,2%).

Την είδηση μεταδίδει, κατ’ αποκλειστικότητα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές με καλή γνώση του θέματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η είδηση δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς «αρκετές εταιρείες της αγοράς κυνηγούν τέτοιου είδους συμφωνίες, ώστε να καταπολεμήσουν την βαθιά ύφεση του κλάδου».

Όπως αποκαλύπτει η πηγή του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων, οι επαφές μεταξύ των δύο ναυτιλιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, με την Hapag-Lloyd να εξετάζει διάφορες μορφές συγχώνευσης.

«Η ιδέα που έχει προταθεί … θα ήταν του τύπου non-cash συγχώνευσης», τονίζει η πηγή, ωστόσο, βασικοί μέτοχοι της Hapag-Lloyd τάχθηκαν εξαρχής κατά της πρότασης.

Πάντως, εκπρόσωποι και των δύο επιχειρήσεων αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Όπως είναι φυσικό, μία τέτοιου μεγέθους συγχώνευση της 3ης μεγαλύτερης εταιρείας εμπορευματοκιβωτίων με την 5η θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στην αγορά.

Β. Βεγιάζη

The post Οδεύουν σε συγχώνευση οι ναυτιλιακοί κολοσσοί CMA CGM και Hapag-Lloyd appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα