Ο ΟΛΠ καταθέτει, εκ νέου, τα επιχειρήματά του για το master plan

Σε νέα συνεδρίαση της ΕΣΑΛ, ο ΟΛΠ πρόκειται να καταθέσει, εκ νέου, τα επιχειρήματά του για το master plan του Οργανισμού.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αγγελος Καρακώστας, στο πλαίσιο παρέμβασης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπογραμμίζοντας ότι η Cosco δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις για το τι θα πράξει, μετά την απόρριψη,

από την ΕΣΑΛ, σημαντικών επενδύσεων που προβλέπει το master plan.

Στο Οικονομικό Φόρουμ, ο κ. Καρακώστας παρουσίασε μια συνολική εικόνα από τις επενδύσεις της Cosco στο λιμάνι, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Πειραιάς είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και το έκτο της Ευρώπης στα εμπορευματοκιβώτια.

Σχετικά με το master plan, επιχειρηματολόγησε υπέρ της αναγκαιότητας υλοποίησης των υποχρεωτικών επενδύσεων μαζί με τις προαιρετικές, καθώς η λειτουργία τους είναι συμπληρωματική.

Σημειώνεται ότι, πριν από μερικές ημέρες, η ΕΣΑΛ έδωσε το «πράσινο φως», υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, για τις υποχρεωτικές επενδύσεις του master plan, απορρίπτοντας ωστόσο τις περισσότερες προαιρετικές, όπως το logistics center, τα δύο πενταώροφα παρκινγκ στο car terminal και το εμπορικό κέντρο στο cruise terminal.

The post Ο ΟΛΠ καταθέτει, εκ νέου, τα επιχειρήματά του για το master plan appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα