«Περιπετειώδης» η θητεία του Π. Ρουμελιώτη σε «Ελ. Βενιζέλος» και Τράπεζα Αττικής

«Περιπετειώδης» η θητεία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη σε «Ελ. Βενιζέλος» και Τράπεζα Αττικής.

Ο κ. Ρουμελιώτης είναι ο νυν πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και ο πρώην πρόεδρος του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Το 2016 παραιτήθηκε από πρόεδρος της εταιρείας διαχείρισης του «Ελ. Βενιζέλος», καθώς διαφωνούσε, τόσο με την προωθούμενη ανανέωση της σύμβασης

παραχώρησης του αεροδρομίου, όσο και τη διάθεση του 30%.

Σύμφωνα με αναλυτές της αεροπορικής αγοράς, «οι σχέσεις του κ. Ρουμελιώτη με το management του αεροδρομίου δεν ήταν οι… καλύτερες», ενώ εικάζεται ότι ενημερωνόταν για το σήριαλ, όπως αποδείχτηκε, της ανανέωσης της σύμβασης του ΔΑΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Ρουμελιώτης τοποθετήθηκε πρόεδρος της Attica Bank. Από τον περασμένο Νοέμβριο, η συνεργασία του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Θεόδωρο Πανταλάκη έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Επίσης, τεταμένες είναι οι σχέσεις του νυν προέδρου της Τράπεζας Αττικής με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ερευνά, εάν έχει «κλονιστεί» η εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Αττικής.

Συνεργάτες του κ. Ρουμελιώτη αφήνουν να εννοηθεί ότι βρέθηκε στο στόχαστρο, όταν ζήτησε να γίνει έλεγχος στις χρηματοδοτήσεις του ομίλου Καλογρίτσα και να διερευνηθεί η επιστροφή κόκκινων δανείων από πολιτικά κόμματα.

The post «Περιπετειώδης» η θητεία του Π. Ρουμελιώτη σε «Ελ. Βενιζέλος» και Τράπεζα Αττικής appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα