Ο «κύβος ερρίφθη» για τα περιφερειακά λιμάνια. Νομοσχέδιο για τις υποπαραχωρήσεις από υπ. Ναυτιλίας. Αισιοδοξία για το master plan του ΟΛΠ

Νομοσχέδιο για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων στα περιφερειακά λιμάνια θα προωθήσει το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως αποκάλυψε χθες, σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του metaforespress.gr, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι, το επόμενο διάστημα, θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική

πρωτοβουλία για τις υποπαραχωρήσεις των περιφερειακών λιμένων, σημειώνοντας ότι έχει καλή συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται 10 περιφερειακά λιμάνια, με τη μορφή ανώνυμων εταιρειών. Πρόκειται για τα λιμάνια του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας, ενώ σύμφωνα με ναυτιλιακούς αναλυτές πιο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας.

Το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί προϊόν διαβούλευσης μεταξύ των υπουργείων Ναυτιλίας και Οικονομικών αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση, ώστε να ακολουθήσει, στη συνέχεια, η προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών.

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση, το ΤΑΙΠΕΔ έχει κατηγοριοποιήσει το κάθε περιφερειακό λιμάνι με βάση την ελκυστικότητα και το επενδυτικό ενδιαφέρον που τυχόν εκδηλωθεί.

Υπάρχουν διαφορές για το master plan του ΟΛΠ, αλλά εκφράζεται αισιοδοξία

Σε ακόλουθη ερώτηση του metaforespress.gr, εάν το υπουργείο Ναυτιλίας είναι ικανοποιημένο από την εξέλιξη των υποχρεωτικών επενδύσεων στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, ο υπουργός Ναυτιλίας παραδέχτηκε την ύπαρξη διαφωνιών για το master plan του ΟΛΠ, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα εξευρεθεί η χρυσή τομή.

Αντίστοιχα, για τον ΟΛΘ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των ενεργειών ενίσχυσης του τεχνολογικού εξοπλισμού και των υποδομών.

Πάντως, σχολίασε ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους εργαζόμενους, ενώ για τις μετατάξεις των εργαζομένων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ τόνισε ότι είναι ένα θέμα που βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ανασυγκρότησης, εκτιμώντας ότι σύντομα θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Φ. Φωτ.

The post Ο «κύβος ερρίφθη» για τα περιφερειακά λιμάνια. Νομοσχέδιο για τις υποπαραχωρήσεις από υπ. Ναυτιλίας. Αισιοδοξία για το master plan του ΟΛΠ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα