Ο γαλλικός κολοσσός CMA CGM εισέρχεται στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές

Στον τομέα των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών εισέρχεται η CMA CGM, καθώς συμφώνησε να εξαγοράσει το 30% της Groupe Dubreuil Aéro.

Αναλυτικότερα, η CMA CGM θα εισφέρει 50 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της Groupe Dubreuil Aéro, υπό την προϋπόθεση ότι η συμφωνία θα λάβει το “πράσινο φως” από τις ρυθμιστικές αρχές, ενώ παράλληλα ζητά να της δοθούν και 2 θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι η επένδυση προήλθε από την ανάγκη του Groupe Dubreuil Aéro να επεκτείνει τις freight δραστηριότητές του, μετά την “κατάρρευση” των επιβατικών αεροπορικών μεταφορών ως απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι, το Groupe Dubreuil Aéro διαθέτει δύο αεροπορικές εταιρείες – τις Air Caraïbes και French Bee – με ένα στόλο 14 αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων 8 Airbus 350s, ενώ την αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων εκτελεί η θυγατρική της, Hi Line Cargo.

The post Ο γαλλικός κολοσσός CMA CGM εισέρχεται στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα