Νομιμοποιούνται υφιστάμενα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής. Το άρθρο 22

Την αδειοδότηση υφιστάμενων Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής προβλέπει το άρθρο 22 του νομοσχεδίου για το εμπορικό απόρρητο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Του Φώτη Φωτεινού

Με την προτεινόµενη ρύθµιση αποσαφηνίζονται ερµηνευτικά θέµατα που έχουν προκύψει κατά την εφαρµογή της παραγράφου 2 του άρθρου 9 του ν. 4302/2014 (Α΄ 225) σχετικά µε τη δυνατότητα εγκατάστασης Κέντρων Αποθήκευσης και Διανοµής και τους όρους αυτών.

Με τη ρύθµιση αυτή, όπως αναφέρει το υπουργείο, δίνεται η δυνατότητα, τόσο υφιστάµενων δραστηριοτήτων εφοδιαστικής, όσο και νέων να

αδειοδοτηθούν και να λειτουργήσουν σύµφωνα µε το νέο αδειοδοτικό πλαίσιο του ν. 4442/2016 και να αναπτυχθούν στον ανερχόµενο τοµέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics).

Σημειώνεται ότι την εν λόγω οριζόντια ρύθμιση είχε προαναγγείλει με δημοσίευμά του (Οριζόντια ρύθμιση για την αδειοδότηση των αποθηκών εταιρειών logistics ετοιμάζει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης) το metaforespress.gr στις 11 Οκτωβρίου 2018.

Το άρθρο 22

Η παράγραφος 2 του άρθρου 9 αντικαθίσταται ως εξής:

«Τα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής (κύριες και δευτερεύουσες δραστηριότητες) μπορεί να εγκαθίστανται σε περιοχές εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων ή εκτός ορίων οικισμών προϋφιστάμενων του έτους 1923 ή οριοθετημένων, σύμφωνα με τους όρους του, από 24/4/1985 ΠΔ, εφόσον δεν υφίσταται ειδικός όρος προστασίας της αντίστοιχης περιοχής κατά τις κείμενες διατάξεις.

Για τα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής ισχύουν οι όροι δόμησης των βιομηχανικών κτιρίων.

Σε περιοχές που επιτρέπονται οι εμπορικές αποθήκες και όχι βιομηχανικά κτίρια, επιτρέπεται η εγκατάσταση των Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής με τους όρους δόμησης που ισχύουν για τις εμπορικές αποθήκες.

Στα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπονται:

Α. οι κύριες δραστηριότητες της περίπτωσης β’ του άρθρου 1,

Β. οι δευτερεύουσες συμπληρωματικές δραστηριότητες της περίπτωσης β’ του άρθρου 1, εξαιρουμένων μεταποιητικών δραστηριοτήτων,

Γ. η αποθήκευση προϊόντων ελεγχόμενης θερμοκρασίας σε ψυγεία.

The post Νομιμοποιούνται υφιστάμενα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής. Το άρθρο 22 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα