Νέες πινακίδες για την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο

Στην έγκριση γενικών κατευθυντήριων οδηγιών, που αφορούν στην κατακόρυφη σήμανση του οδικού δικτύου, στο οποίο επιβάλλεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας στα μηχανοκίνητα οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών.

Σχετικά πρόσφατα, το εν λόγω υπουργείο, με νομοθετικές πρωτοβουλίες, απαγόρευσε – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – τη χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου από τα φορτηγά για λόγους οδικής ασφάλειας.

Από την πλευρά τους, οι ομοσπονδίες ΦΔΧ

αντιδρούν στην επιβολή του μέτρου, προσφεύγοντας στο ΣτΕ.

Την άμεση αναστολή της απαγόρευσης χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου και τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα μελετήσει το ζήτημα και θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους έχουν ζητήσει, με υπομνήματά τους στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, επαγγελματικοί φορείς και επιμελητήρια.

Οι εν λόγω φορείς τάσσονται υπέρ των θέσεων των ιδιοκτητών ΦΔΧ, οι οποίοι αντιδρούν στην απαγόρευση χρήσης των παράπλευρων οδών, κάνοντας λόγο για «οικονομικό στραγγαλισμό».

Μ. Δημητρίου

The post Νέες πινακίδες για την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα