Μέσω υποπαραχωρήσεων θα γίνει η αξιοποίηση του λιμένα Βόλου

Με τη διαδικασία των υποπαραχωρήσεων θα αξιοποιηθεί το λιμάνι του Βόλου σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίο επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου (ΟΛΒ).

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στον

τομέα της κρουαζιέρας. Όπως είπε, οι εταιρείες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να κατασκευάσουν υποδομές, θα αποπληρωθούν με την προνομιακή χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Ακόμη, ο υπουργό δήλωσε ότι προχωρεί σταθερά η διαδικασία για την ολοκλήρωση του δικτύου των υδατοδρομίων, ώστε να εξυπηρετηθεί και η περιοχή του Βόλου με υδροπλάνα.

Αναφερόμενος στο θέμα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Βόλου και των άλλων περιοχών, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν προωθηθεί και οι τελικές διατάξεις, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία την αναζωογόνηση και ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευής. Έτσι, προωθούνται οι διατάξεις για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, διότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση τουριστικών σκαφών, κυρίως ξύλινων, τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα. Ειδικά για το Βόλο, σημείωσε ότι στην ναυπηγοεπισκευαστική του ζώνη μπορούν να κατασκευαστούν ξύλινα, μεταλλικά και πλαστικά σκάφη.

Ο υπουργός τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση των υποδομών στα λιμάνια του Βόλου και των Σποράδων και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τις διαδικασίες για την κατασκευή μαρίνας στο Βόλο. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα, στην αναβάθμιση της ακτοπλοΐας τα τελευταία δύο χρόνια στο Αιγαίο, λέγοντας ότι τα χρήματα που δαπανούνταν στον κλάδο, κάποτε εξυπηρετούσαν τους εφοπλιστές, ενώ τώρα εξυπηρετούν την κοινωνία. Τόνισε ότι για όσα προβλήματα παραμένουν, το υπουργείο παραμένει ανοιχτό σε νέες προτάσεις, θα τις εξετάσει και θα τις λάβει υπόψη στον προγραμματισμό του νέου έτους.

The post Μέσω υποπαραχωρήσεων θα γίνει η αξιοποίηση του λιμένα Βόλου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα