Νέα πλωτή δεξαμενή προμηθεύτηκε ο ΟΛΠ. Σε λειτουργία ως το Φεβρουάριο του 2018

Στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού και της σύμβασης με τη COSCO SH (Dalian) Shipyard Co.,Ltd. για τη προμήθεια μίας νέας πλωτής δεξαμενής προχώρησε ο ΟΛΠ.

Η νεοαποκτηθείσα δεξαμενή κατασκευάστηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 2008 και έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Μήκος: 240Μ, Πλάτος: 45Μ, Βάθος: 18Μ, Χωρητικότητα: 205.66T και Ανυψωτική ικανότητα: 22.000T.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, στόχος είναι να μεταφερθεί και να εγκατασταθεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος μετά την περάτωση των απαραίτητων έργων υποδομής

στη περιοχή, ενώ συνολικά όλη η διαδικασία αναμένεται να έχει τελειώσει μέχρι το Φεβρουάριο του 2018.

Να σημειωθεί ότι η τιμή αγοράς της δεξαμενής είναι 23.835.000 ευρώ και θα πληρωθεί σε τέσσερις δόσεις.

Επισημαίνεται επίσης ότι είναι ήδη σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Βελτίωση Υποδομών Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (συμπεριλαμβανομένων των πλωτών δεξαμενών ) – Φάση Α» ποσού 6.037.559,29 € (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ ).

Με αφορμή την αγορά της μεγάλης πλωτής δεξαμενής ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Captain Fu Chengqiu ανέφερε ότι «συνεχίζονται οι επενδύσεις στη Ν.Ε.Ζ. που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης δείχνοντας την προσήλωση του ΟΛΠ και της COSCO SHIPPING στην αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγοεπισκευής και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

The post Νέα πλωτή δεξαμενή προμηθεύτηκε ο ΟΛΠ. Σε λειτουργία ως το Φεβρουάριο του 2018 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα