Με την ΠΕΝΕΝ συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης

Με την ΠΕΝΕΝ συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλη. Η αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ έθεσε ως κεντρικά προβλήματα την απασχόληση, την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και την λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων.

Η Ένωση, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, τόνισε:

-Την ανάγκη κατάργησης των εγκριτικών πράξεων και των διαδοχικών μειώσεων των οργανικών συνθέσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία που έχουν μετατρέψει την ελληνική ναυτιλία σε μια σύγχρονη εργασιακή γαλέρα, στην οποία επικρατεί η μαύρη ανασφάλιστη και χαμηλόμισθη εργασία και ταυτόχρονα δημιουργούνται

οι συνθήκες για τον αφελληνισμό της ποντοπόρου ναυτιλίας και την οριστική και αμετάκλητη αποβολή του ελληνικού ναυτεργατικού δυναμικού.

-Την ανάγκη αυτές οι μειωμένες συνθέσεις να καταργηθούν και συγχρόνως να επανέλθουν στα επίπεδα των πραγματικών αναγκών των πλοίων.

-Στο ίδιο πλαίσιο έγινε εκτενής αναφορά για την κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία, αλλά και την επιβατηγό ακτοπλοΐα και διατυπώθηκε η θέση των Ναυτεργατών για κατάργηση του νόμου 4150/2013 και των σχετικών Υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις τόσο στην Ακτοπλοΐα όσο και στα Ε/Γ πλοία Διεθνών γραμμών.

The post Με την ΠΕΝΕΝ συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα