Με την αρωγή της ΕΕ, εκπονείται μελέτη για την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ελλάδα

Όπως κάθε φορά, έτσι κι αυτήν, η έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας περιλαμβάνει ξεχωριστή ενότητα με θέμα «Μεταφορές & Logistics».

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι ελληνικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Για το σκοπό αυτό, έχουν συγκροτήσει Διυπουργική Επιτροπή με τη συμμετοχή των υπουργείων Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας, με σκοπό

την αντιμετώπιση πιθανών νομοθετικών κενών.  

Τους προηγούμενους μήνες, η Επιτροπή επικεντρώθηκε στην απρόσκοπτη κυκλοφορία των εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κατά τη θερινή περίοδο, ο όγκος των εισαγωγών και εξαγωγών μειώθηκε σημαντικά σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019, εν μέρει λόγω της χαμηλότερης ζήτησης για τουριστικές υπηρεσίες, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη ακριβή στοιχεία.

Με την τεχνική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εκπονηθεί μελέτη, με αντικείμενο τρόπους αύξησης της προστιθέμενης αξίας των εμπορευμάτων που διέρχονται μέσω της Ελλάδας.

The post Με την αρωγή της ΕΕ, εκπονείται μελέτη για την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ελλάδα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα