Κομισιόν: Ενέκρινε κρατική ενίσχυση για επενδύσεις σε ρουμανικά λιμάνια εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα ρουμανικό σχέδιο έως και 24 εκατ. ευρώ για τη στήριξη επενδύσεων σε θαλάσσια και εσωτερικά λιμάνια στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Το ρουμανικό σχέδιο

Η Ρουμανία κοινοποίησε στην Κομισιόν ένα πρόγραμμα έως 24 εκατ. ευρώ (118,6 εκατ. RON) για τη στήριξη των ιδιωτικών φορέων εκμετάλλευσης λιμένων στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Βάσει του καθεστώτος, η ενίσχυση θα αποτελείται από περιορισμένα ποσά ενίσχυσης με τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Το μέτρο, που χρηματοδοτείται εν

μέρει από τα ταμεία συνοχής, θα στηρίξει τους ιδιωτικούς φορείς εκμετάλλευσης λιμένων προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία των «Λωρίδων Αλληλεγγύης Ουκρανίας-ΕΕ».

Στόχος του μέτρου είναι να ξεπεραστούν οι ελλείψεις στη χωρητικότητα της ανωδομής των λιμανιών, μεταξύ άλλων, για την προμήθεια εξοπλισμού για τη μεταφορά εμπορευμάτων σε μικρές αποστάσεις και την επέκταση των αποθηκευτικών δυνατοτήτων για προσωρινή αποθήκευση.

Επίσης, θα διευκολύνει τη μεταφορά και τη διαμετακόμιση σιτηρών μέσω ρουμανικών λιμανιών που χρειάζονται επείγουσα υποστήριξη για τη διαχείριση των αυξημένων ροών κυκλοφορίας εμπορευμάτων.

Το άρθρο Κομισιόν: Ενέκρινε κρατική ενίσχυση για επενδύσεις σε ρουμανικά λιμάνια εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
komision-enekrine-kratiki-enischysi-gia-ependyseis-se-roumanika-limania-exaitias-tou-polemou-stin-oukrania.htm
Τυχαία Θέματα