Κέρδη ρεκόρ για τη MAERSK το 2021. Άνοδος εσόδων 55% και τριπλασιασμός EBITDA

Επιδόσεις ρεκόρ για τη MAERSK το 2021, καθώς η άνοδος των ναύλων βελτίωσε εντυπωσιακά τα μεγέθη της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα αυξημένα κατά 55%, στα 61,8 δισ. δολάρια, τριπλάσιο EBITDA στα 24 δισ. δολάρια και ελεύθερες ταμειακές ροές 16,5 δισ. δολάρια.

Της Βάσως Βεγιάζη 

Επίσης, η MAERSK

εξαγόρασε πέρσι έξι εταιρείες σε κλάδους, όπως των αερομεταφορών, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της αποθήκευσης.

Ο τομέας «Ocean» απέφερε έσοδα 48,2 δισ. δολ. το 2021, σε σύγκριση με τα 29,2 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος και λειτουργικά κέρδη 21,4 δις δολ. έναντι 6,5 δις δολ.

«Οι εξαιρετικές συνθήκες της αγοράς οδήγησαν σε ρεκόρ ανάπτυξης και κερδοφορίας στην Moller – Maersk, ωστόσο οδήγησαν και σε διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και σοβαρές προκλήσεις για τους πελάτες μας.

Καταβάλαμε τεράστιες προσπάθειες για τον μετριασμό των σημείων συμφόρησης, επεκτείνοντας τη χωρητικότητα, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα στους τερματικούς σταθμούς και αυξάνοντας το παγκόσμιο μας αποτύπωμα logistics.

Θα συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες, καθώς βλέπουμε ότι η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς συνεχίζεται και στο δεύτερο τρίμηνο.

Ταυτόχρονα, βλέπουμε ότι οι συζητήσεις με τους πελάτες αλλάζουν, από συζητήσεις για τις προμήθειες ναύλων σε πιο ολιστικές συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε πραγματικά για να διατηρήσουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού από άκρη σε άκρη. Αυτό επικυρώνει ξεκάθαρα τη στρατηγική μας», ανέφερε ο Søren Skou, Διευθύνων Σύμβουλος της Moller – Maersk.

The post Κέρδη ρεκόρ για τη MAERSK το 2021. Άνοδος εσόδων 55% και τριπλασιασμός EBITDA appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα