Η Maersk εξαγόρασε την Pilot Freight Services (Pilot) έναντι 1,68 δισ. δολ.

Η AP Moller – Maersk ανακοίνωσε την απόκτηση της αμερικανικής Pilot Freight Services (Pilot), έναντι του ποσού των 1,68 δισ. δολαρίων, από την ATL Partners έναν από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές του Καναδά.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Να σημειωθεί ότι, η Pilot Freight Services (Pilot) αποτελεί πάροχο λύσεων με ειδίκευση στις παραδόσεις, και ειδικότερα στις μεγάλες και ογκώδεις εμπορευματικές μεταφορές στη Βόρεια Αμερική σε B2C και B2B μοντέλα διανομής.

Η εξαγορά υπόκειται υπό την έγκριση των Ρυθμιστικών

Αρχών και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το β’ τρίμηνο του 2022.

Η εξαγορά της Pilot, σύμφωνα με την Maersk, λειτουργεί συμπληρωματικά με προηγούμενες εξαγορές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για την εταιρεία με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων logistics στη Βόρεια Αμερική.

Στόχος είναι η Pilot να προσθέσει συγκεκριμένες νέες υπηρεσίες στο ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα παράδοσης μεγάλων και πολύ μεγάλων φορτίων στο e-commerce, αυξάνοντας έτσι τις ευκαιρίες για cross-selling.

Να σημειωθεί ότι, η Pilot διαχειρίζεται ένα δίκτυο μεταφορών που βασίζεται σε μεταφορικές εγκαταστάσεις στη Β. Αμερική με 87 σταθμούς και hubs μέσω των οποίων μεταφέρονται εμπορεύματα και διανέμονται στους τελικούς πελάτες.

The post Η Maersk εξαγόρασε την Pilot Freight Services (Pilot) έναντι 1,68 δισ. δολ. appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα