Καθαρά κέρδη 6 εκατ. δολ. για την NZ Post στο α’ εξάμηνο. Παραδόθηκαν πάνω από 80 εκατ. δέματα

Καθαρά κέρδη μετά από φόρους, ύψους 6 εκατ. δολ., και ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις πέτυχε στο α’ εξάμηνο του οικονομικού έτους 2019-2020, παρά την πανδημία του Covid-19, η New Zealand Post (NZ Post).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, Rodger Finlay, η επιστροφή στα κέρδη «σε ένα έτος τεράστιων προκλήσεων» οφείλεται στους 6.500 εργαζόμενους του ταχυδρομείου

της Νέας Ζηλανδίας «που εργάστηκαν σκληρά».

Αναλυτικότερα, τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου περιλαμβάνουν:

-Ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές 65 εκατ. δολ., έναντι 12 εκατ. δολ. το 2018/19.

-Καθαρά κέρδη μετά από φόρους 6 εκατ. δολ., έναντι ζημιών 121 εκατ. δολ. το 2018/19.

-Λειτουργικά κέρδη 17 εκατ. δολ., αντί λειτουργικής ζημίας 55 εκατ. δολ. το 2018/19.

-Πάνω από 80 εκατομμύρια δέματα παραδόθηκαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο, πετυχαίνοντας άνοδο 1 εκατομμυρίου.

-Η εγχώρια αγορά πέτυχε άνοδο 5 εκατομμυρίων δεμάτων, ενώ η διεθνής μείωση 4 εκατομμυρίων, λόγω του Covid-19.

-Εστάλησαν 72 εκατομμύρια λιγότερες ταχυδρομικές επιστολές σε σύγκριση με το 2018/19.

Σύμφωνα με τον Finlay, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του lockdown (επίπεδο προειδοποίησης 3), ο οργανισμός έλαβε συνολικά 3,5 εκατομμύρια δέματα προς παράδοση, γεγονός που μεταφράζεται σε περίπου 200 δέματα το λεπτό, «ένα επίπεδο όγκων που σχεδιάζαμε να λάβουμε το 2023» σημείωσε.

«Αυτός ο όγκος δοκίμασε το δίκτυό μας όπως ποτέ άλλοτε και είναι ένα άλλο παράδειγμα γιατί πρέπει να επενδύσουμε για το μέλλον. Έκτοτε, έχουμε ξεκινήσει ένα 10ετές επενδυτικό σχέδιο υποδομής ύψους 170 εκατ. δολ. για να βεβαιωθούμε ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας και βοηθώντας τους να αναπτυχθούν για το μέλλον, καθώς οι διαδικτυακές αγορές αυξάνονται».

Το επενδυτικό πρόγραμμα της NZ Post περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου «super depot» για δέματα στη Γρενάδα του Ουέλλινγκτον, επίσης την αναβάθμιση στο Southern Operations Center στο Κράισττσερτς το 2022, καθώς και ένα νέο κέντρο επεξεργασίας στην περιοχή Wiri του Ώκλαντ, που θα εγκαινιαστεί το 2023.

Β.Β.

The post Καθαρά κέρδη 6 εκατ. δολ. για την NZ Post στο α’ εξάμηνο. Παραδόθηκαν πάνω από 80 εκατ. δέματα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα