Καταγγελία ιδιωτικών ΚΤΕΟ για υπάλληλο του υπουργείου Μεταφορών

Δελτίο τύπου, με θέμα «Καταγγελία σωματείων ιδιωτικών ΚΤΕΟ για υπάλληλο του υπουργείου Μεταφορών» εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και η Ένωση Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, στο δελτίο τύπου υποστηρίζονται τα ακόλουθα:

-Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε με μεγάλη

μας έκπληξη την καταγγελία  συναδέλφου μας για εκβιασμό του στην Εύβοια από υπάλληλο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Από τον άνω ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ, καταγγέλλεται το γεγονός ότι του ζητήθηκε το ποσό των 30.000 ευρώ, προκειμένου να αποσιωπηθούν και συγκαλυφθούν  τυχόν παρατυπίες που θα ανευρίσκονταν, έπειτα από έλεγχο της υπηρεσίας επί της επιχειρήσεώς του.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις του ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ, ο – κατά την καταγγελία του – επίορκος υπάλληλος, όπως του δήλωσε ο ίδιος δεν δρούσε από μόνος του και τα ποσά θα μοιράζονταν και σε άλλους εμπλεκόμενους εντός του Υπουργείου, προκειμένου να προστατευτεί η επιχείρησή του.

Σε αυτήν τη βάση μάλιστα καταγγέλλεται ότι διενεργήθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις με άλλα στελέχη του Υπουργείου, προκειμένου να πειστεί ο ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ να τους δώσει τα χρήματα.

Καταγγέλθηκε επίσης ότι την επαφή του ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ στην Εύβοια με τον καταγγελθέντα ως επίορκο υπάλληλο, την έκανε άλλος ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ από Αθήνα.

-Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να ενεργήσει άμεσα, ώστε να διερευνηθεί στα όρια ευθύνης και αρμοδιότητας του Υπουργείου η δράση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, υπηρεσιακών και μη, και να λάβουν χώρα άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες αναμόρφωσης του πλαισίου εποπτείας των ΚΤΕΟ, όπως άλλωστε ορίζεται και από την ευρωπαϊκή οδηγία 2014/45, η οποία θα έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται και στην χώρα μας από τον Ιανουάριο 2023.

Το άρθρο Καταγγελία ιδιωτικών ΚΤΕΟ για υπάλληλο του υπουργείου Μεταφορών εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
katangelia-idiotikon-kteo-gia-ypallilo-tou-ypourgeiou-metaforon.htm
Τυχαία Θέματα