Δεν επιθυμεί άμεση «εμπλοκή» με τα ΕΛΤΑ το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από τον υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τους γενικούς γραμματείς Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο και Κωνσταντίνο Καράντζαλο.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις, παρουσιάζοντας τις δράσεις και τις προτεραιότητες του υπουργείου για τη ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα και τη διευκόλυνση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Είναι αλήθεια ότι οι προσδοκίες από αυτό το υπουργείο παραμένουν υψηλές, καθώς

ο προκάτοχος του κ. Παπαστεργίου, ο Κυριάκος Πιερρακάκης – σε γενικές γραμμές – επέδειξε αξιοσημείωτο έργο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαστεργίου δέχτηκε ερώτηση για το πλάνο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και κλείσιμο καταστημάτων.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απάντησε ότι η εποπτεία των ΕΛΤΑ ανήκει στο Υπερταμείο και το υπουργείο Οικονομικών και ότι η εμπλοκή του υπουργείου στα ταχυδρομεία περιορίζεται στην καταβολή της Καθολικής Υπηρεσίας.

Είναι προφανές ότι, τουλάχιστον επί του παρόντος, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν επιθυμεί άμεση «εμπλοκή» με τα ΕΛΤΑ.  

Το άρθρο Δεν επιθυμεί άμεση «εμπλοκή» με τα ΕΛΤΑ το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
den-epithymei-amesi-ebloki-me-ta-elta-to-ypourgeio-psifiakis-diakyvernisis.htm
Τυχαία Θέματα